Tudose: Suntem în campanie şi toată lumea face tot felul de declaraţii. Partenerul nostru de guverare de azi a zis că nu mai vrea să guverneze cu PSD. Haideţi să fim calmi / Grindeanu: Nu aş fi chiar aşa tranşant, România trebuie guvernată

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, a declarat luni despre tensiunile din coaliţie că suntem în campanie şi toată lumea face tot felul de declaraţii. ”De exemplu, partenerul nostru de guverare de azi a zis că nu mai vrea să guverneze cu PSD-ul. Haideţi să fim calmi, o să vedem după alegeri”, a spus el. La rândul lui, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că în opinia sa vor mai fi şedinţe de coaliţie. ”Nu aş fi chiar aşa tranşant, România trebuie guvernată”, a completat Grindeanu.

MIhai Tudose a fost întrebat despre declaraţiile liderilor PNL privind lipsa de încredere şi decizia de a nu mai participa la şedinţele coaliţiei, în urma scandalului legat de proiectul de lege care prevedea posibilitatea ca preşedintele României să poată candida pe listele unui partid, la parlamentare.

”Suntem în campanie şi toată lumea face tot felul de declaraţii. De exemplu, partenerul nostru de guverare de azi a zis că nu mai vrea să guverneze cu PSD-ul. Haideţi să fim calmi, o să vedem după alegeri, ceea ce se întâmplă în funcţie de voturi. În România am văzut în ultimii 20 de ani cam tot ce se putea vedea şi mai rămâne loc pentru imaginaţie”, a spus Mihai Tudose. 

Despre lipsa de încredere a lui Nicolae Ciucă în liderul PSD Marcel Ciolacu, Tudose a spus: ”Dacă considerăm că este de vină domnul Marcel Ciolacu că nu i-a susţinut demersul de a minţi, ok, e de vină Ciolacu. La nu ştiu ce întâlnire, unde au bătut în cuie nu ştiu ce iniţiativă, care uite că nu e…”.

Tudose a subliniat că nuanţa pe care o găsesc în ceea ce a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este că nu mai are negocieri politice. ”Sunt negocieri guvernamentale, ceea ce e suficient”. 

La rândul lui, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că în opinia sa vor mai fi şedinţe de coaliţie. 

”Eu zic că aceste şedinţe vor mai avea loc. Actul de guvernare nu trebuie să fie alterat, guvernul merge înainte. Mai sunt câteva luni bune, până când va veni, la finalul lunii decembrie poate să vină noul Guvern, în 21 decembrie cred că se constituie noul Parlament, abia de acolo începe procedura pentru noul Guvern. Nu poţi să laşi lucrurile chiar aşa. Deci nu aş fi chiar aşa de tranşant, pentru că România trebuie guvernată”, a mai spus Grindeanu. 

 

 

Prahova: Bărbat găsit carbonizat într-un incendiu pornit de la o ţigară uitată aprinsă

Hezbollahul îl va alege pe succesorul lui Nasrallah ”imediat ce va avea ocazia”, anunţă numărul doi, Naim Qassem. Liderul defunct a fost asasinat împreună cu Ali Karaki, generalul iranian Abbas Nilforoushan şi doi membri, nu 20, cum susţine Israelul