Tulcea: Campania ‘Moş Canotcă adoptă o scrisoare’, la final

Asociaţiile „Cu drag din Sulina” şi „Po-Kaiak” încheie, zilele acestea, campania „Moş Canotcă adoptă o scrisoare”, începută luna trecută pe reţelele sociale, iar peste 80 de copii din oraşul Sulina şi comuna CA Rosetti, Delta Dunării, primesc cadourile cerute în scrisorile adoptate de voluntari din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Primul cadou a fost oferit la finalul săptămânii trecute unui băiat, în vârstă de 13 ani, din satul Letea, care şi-a dorit un cal sau măcar un set de îngrijire a unui cal.

„Un copil şi-a dorit foarte mult să primească un cal şi toată povestea lui este foarte emoţionantă. El povesteşte cum s-a mutat în Letea, cum a început să aibă note din ce în ce mai mici, din cauză că s-a anturat cu nişte oameni care nu erau potriviţi pentru el şi e foarte interesant că la vârsta lui conştientizează riscurile. Sâmbătă, a primit acest cal de la moş Canotcă”, a declarat, pentru AGERPRES, fondatoarea Asociaţiei „Cu drag din Sulina”, Roxana Saraev.

 

Copiii din grădiniţa din oraşul Sulina au primit marţi cadourile cerute în scrisorile adoptate de voluntari pe reţelele sociale, iar miercuri campania va ajunge la şcoala din comuna CA Rosetti.

„Cred că mai bine de 150 de oameni s-au mobilizat pentru a le oferi cadouri copiilor. Am avut elfi din toată lumea, Franţa, Germania, Norvegia, America, iar ultimele cadouri le vom oferi vineri, 20 decembrie, atunci când moş Canotcă va veni pe Dunăre, cu luminiţe, pentru copiii din Sulina”, a mai spus Roxana Saraev.

 

Ea a explicat sprijinul primit din partea voluntarilor din Europa şi Statele Unite ale Americii, amintind faptul că în vara aceasta asociaţia a organizat Festivalul Dunării la care au participat asociaţii neguvernamentale şi artişti din statele riverane fluviului.

„Cel mai important şi cel mai mare proiect derulat anul acesta a fost ‘Festivalul Dunării – Cu apele curate’, un eveniment care a adus laolaltă 100 de copii din comunităţile din Deltă. Au fost concerte live, am avut foarte multe ateliere în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale din toată ţara, au venit artişti de pe tot cursul Dunării şi a fost o atmosferă cu totul şi cu totul aparte pentru oraş”, a menţionat Saraev.

Anul acesta, Asociaţia ‘Cu Drag din Sulina’ a organizat mai multe activităţi în sprijinul copiilor din familiile defavorizate, una dintre ele „Prânzul comunitar”, derulată în parteneriat cu Asociaţia „Copii pentru viitor”, oferindu-le celor mici atât mâncare caldă, cât şi oportunitatea de a cunoaşte oameni care practică diverse meserii.

Asociaţia s-a înfiinţat oficial anul trecut, însă derulează activităţi comunitare de peste trei ani, una dintre ele „Târgul de Crăciun”, un eveniment care reuneşte atât copii, cât şi artizani locali, ajungând anul acesta la a IV-a ediţie. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

STUDIU: 860.000 de copii de la sate trăiesc în familii în care banii abia le ajung de la o lună la alta sau nu ajung nici pentru strictul necesar / O treime dintre părinţi renunţă la a cumpăra haine şi încălţăminte copiilor

Fotbal feminin: Olympique Lyon şi Chelsea au încheiat grupele Ligii Campionilor cu maximum de puncte