Tulcea: Simona Chiru şi Andrei Enache, câştigătorii primei ediţii a Atlantisman

Simona Chiru şi Andrei Enache au câştigat trofeele primei ediţii a concursului de înot în ape deschise Atlantisman, singura competiţie din România care a inclus o cursă de 10 kilometri.

Concursul, organizat de Ice Swimming and Open Water Association (ISOWA), s-a desfăşurat sâmbătă, la Jupiter, Constanţa, iar pentru Simona Chiru, câştigătoare a mai multor competiţii naţionale şi internaţionale de înot, a fost prima cursă de 10 kilometri.

„Am mai avut curse de 6,5 kilometri şi de 5 kilometri. Atlantisman a fost o cursă mult mai lungă, în condiţii mult mai grele, cu valuri mult mai mari, iar rezistenţa psihică a trebuit să fie mult mai mare. Când voi merge din nou la bazin, mi se va părea extrem de uşor, pentru că voi trece de la valuri care mă răsturnau la un bazin normal”, a declarat, pentru AGERPRES, câştigătoarea cursei de 10 kilometri.

Valurile au fost o provocare în prima zi a concursului şi pentru Andrei Enache, cel care a câştigat marele trofeu al competiţiei şi care duminică, în a doua zi a concursului, a obţinut, de asemenea locul I, la proba de 2 kilometri.

„Adevărata provocare au fost, sâmbătă, valurile destul de mari care, cred eu, că ne-au făcut să înotăm un pic mai mult la câteva ture, însă organizarea a fost foarte bună. Pe plan mental, a trebuit să am răbdare toată cursa, iar valurile m-au încurcat, dar asta a făcut concursul mai interesant. Având în vedere că toată vara m-am antrenat, am avut o bază foarte bună, m-am recuperat foarte bine, iar la 2 kilometri am avut, de asemenea, un rezultat bun”, a menţionat Andrei Enache.

 

Şi pentru organizatori, vremea a fost principala provocare.

„Vântul a crescut foarte mult în intensitate şi ar fi trebuit să iau o decizie care i-ar fi dezamăgit pe foarte mulţi care au venit pentru proba de 10 kilometri. Până la urmă, am zis că exact cum făceam în cele şapte strâmtori traversate, toată lumea îmi spune că e dificil şi să nu le fac, am zis că trebuie să vadă şi ei cum e să fie dificil. Cred că a fost o ediţie specială pe care nu o vor uita niciodată. Scopul meu a fost să schimb mentalitatea, să le arăt că limita e doar în mintea lor”, a declarat Paul Georgescu, unul dintre organizatori.

Câştigătorii primei ediţii a concursului Atlantisman au primit din partea organizatorilor premii în bani.

 

Simona Chiru, în vârstă de 19 ani, a câştigat anul acesta medalia de aur la Campionatul european de înot în ape îngheţate, la proba de 100 de metri liber, unde a înregistrat un record mondial.

La acelaşi campionat, desfăşurat la Oradea, Andrei Enache a câştigat proba de 250 de metri liber şi a înregistrat, de asemenea, un record mondial. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) Luisiana Bîgea / AGERPRES FOTO

Sursa: www.agerpres.ro

Vaslui: Peste 200 de case afectate de inundaţii, zeci de persoane evacuate în judeţ

Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE, în cadrul unui mic dejun de lucru oferit de ambasadorul Ungariei în România: Vom continua să acţionăm ca un pol de stabilitate şi securitate în regiunea noastră