Tulcea: Ştafeta Invictus pleacă marţi dimineaţa spre Brăila

Ştafeta Invictus, care onorează militarii răniţi în teatrele de operaţiuni, a ajuns luni seara la Monumentul Independenţei din Tulcea şi va pleca marţi dimineaţa, la ora 8.30, din centrul oraşului spre Brăila.

Ştafeta a fost adusă de voluntari din judeţul Constanţa şi de reprezentantul Centrului de Instruire, Simulare, Evaluare şi Jocuri de Război al Forţelor Navale, Ciprian Hotnog, care le-a mulţumit autorităţilor, sportivilor şi voluntarilor prezenţi la eveniment pentru primire.

„Mă bucur foarte mult că ne-aţi primit în aceeaşi atmosferă ca în fiecare an şi vreau să vă încurajez să participaţi an de an la această activitate. De asemenea, să faceţi sport oricând aveţi timp, în orice împrejurare”, a afirmat Ciprian Hotnog.

 

Foto: (c) Luisiana Bîgea/AGERPRES FOTO


Ştafeta a fost preluată de reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea, Sorin Andrici, care participă pentru al optulea an consecutiv la eveniment.

„Este o onoare pentru mine ca militar să particip la acest eveniment care creşte în fiecare an. Având în vedere distanţele lungi pe care se aleargă, le recomand tuturor să alerge atât cât pot. Vom alerga aproape 100 de kilometri, vom poposi la fiecare monument al eroilor să le cinstim memoria”, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul IJJ, Sorin Andrici.

 

Foto: (c) Luisiana Bîgea/AGERPRES FOTO


El a mai spus că marţi, în drum spre Brăila, persoanele care vor participa la ştafeta Invictus se vor opri la Isaccea, Revărsarea, Luncaviţa şi Măcin, podul peste Dunăre dintre judeţele Tulcea şi Brăila urmând să fie parcurs în autoturisme, având în vedere traficul îngreunat din zonă, din cauza lucrărilor de asfaltare.

Ştafeta Invictus, organizată anual de Ministerul Apărării Naţionale, la iniţiativa voluntarilor militari şi civili, inspiraţi de primele jocuri Invictus organizate sub patronajul prinţului Harry al Marii Britanii, îşi doreşte să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine luptătorilor răniţi în acţiunile militare.

Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, ştafeta include peste 50 de localităţi şi are un traseu de peste 3.500 de kilometri, evenimentul urmând să se încheie în mod tradiţional pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, în municipiul Carei, ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României la data de 25 octombrie 1944 de sub ocupaţie şi administraţie străină. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Investitorul activist Starboard Value a preluat o participaţie de 1 miliard de dolari la Pfizer – surse

UTA Arad s-a despărţit de atacantul nigerian Imoh Ezekiel