Turcia înarmează un stat balcanic: Este un cadou care vine ca un mesaj puternic

„Este un cadou care vine ca un mesaj puternic din partea Republicii Turcia că Albania nu este lovită”, a declarat Rama într-o conferință de presă comună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan a confirmat, de asemenea, că țara sa va oferi un număr nespecificat de drone pentru a spori capacitățile militare în Albania.

Erdogan a fost într-o vizită de o zi în Albania, ca parte a turneului său pentru a stimula legăturile economice și diplomatice cu națiunile balcanice. Vineri, președintele se va îndrepta spre Serbia.

Türkiye este un partener strategic al Albaniei și unul dintre cei mai mari investitori ai săi, contribuind la infrastructură și la alte sectoare.

Adresându-se conferinței de presă, Erdoğan a spus că cele două țări ar trebui să urmărească să-și dubleze comerțul anual la 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari).

El a declarat că Turcia și Albania își vor continua lupta comună împotriva grupărilor teroriste pentru pacea regională, în special FETÖ, care a organizat o tentativă sângeroasă de lovitură de stat în iulie 2016.

El a mai spus că Turcia va sprijini nevoile Albaniei de a antrena și echipa forțele sale militare.

VIDEO Israelul atacă pentru prima dată un oraș creștin din Liban: cel puțin 18 morți

Avertisment dur din partea șefului Stellantis: ‘Unele fabrici ar putea fi închise!’