Serviciul Uber One este disponibil acum și pentru clienții din România, la un preț de 20 de lei pe lună sau 200 de lei pe an, prima lună fiind oferită gratuit. Abonamentul oferă o serie de beneficii pentru cursele eligibile – precum UberX sau Uber Black – printre care acces prioritar la șoferi cu rating ridicat, suport dedicat pe chat și posibilitatea de a acumula între 10% și 15% în credite Uber One pentru fiecare cursă marcată corespunzător în aplicație.
Aceste credite sunt aplicate automat la comenzile viitoare, însă au o valabilitate limitată de 60 de zile și nu pot fi transferate sau convertite în bani. De asemenea, compania precizează că utilizatorii pot economisi, în medie, 30 de lei pe lună dacă optează pentru Uber One.
Serviciul este valabil în cele 25 de orașe din România în care Uber operează, inclusiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.
Extinderea Uber One vine într-un context delicat pentru companie. În luna aprilie, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA a intentat un proces împotriva Uber, acuzând-o că a perceput taxe pentru abonamentul Uber One fără consimțământul explicit al clienților și că a făcut dificilă anularea acestuia – contrar promisiunii de marketing „anulează oricând”.
„Americanii s-au săturat să fie înscriși la abonamente nedorite care par imposibil de anulat”, a declarat președintele FTC, Andrew Ferguson. Potrivit documentelor depuse în instanță, utilizatorii trebuiau să navigheze prin până la 23 de ecrane și să efectueze 32 de acțiuni pentru a renunța la abonament.
Uber a respins acuzațiile, susținând prin avocații săi – inclusiv foști oficiali FTC – că procesul este rezultatul unei „investigații grăbite” și că se bazează pe „neînțelegeri”.
Aceasta nu este prima confruntare dintre Uber și FTC. În 2017, compania a plătit 20 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzații privind inducerea în eroare a șoferilor, iar în 2018 și-a modificat politicile de securitate cibernetică pentru a pune capăt unui alt proces intentat de aceeași agenție.