Uciderea liderului Hamas – Secretarul de stat american Antony Blinken i-a transmis preşedintelui israelian că este necesară eliberarea tuturor ostaticilor şi încetarea războiului într-un mod care să atenueze suferinţa poporului palestinian

Secretarul de stat american Antony Blinken l-a felicitat pe preşedintele israelian Isaac Herzog pentru succesul misiunii soldate cu uciderea liderului Hamas Yahya Sinwar şi a reiterat necesitatea eliberării tuturor ostaticilor şi de a pune capăt războiului într-un mod care să atenueze suferinţa poporului palestinian, iar Gaza să nu se mai afle niciodată sub controlul Hamas.

”Secretarul de stat Antony J. Blinken a vorbit astăzi cu preşedintele israelian Isaac Herzog. Secretarul de stat l-a felicitat pe preşedintele Herzog pentru misiunea care l-a ucis pe Yahya Sinwar”, conform unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Blinken a reafirmat angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului.

”Secretarul de stat Blinken a reiterat necesitatea urgentă de a asigura eliberarea tuturor ostaticilor din Gaza şi de a pune capăt războiului într-un mod care să atenueze suferinţa poporului palestinian şi să ofere certitudinea că Hamas nu va mai putea controla Gaza niciodată”, se mai arată în comunicat.

Ministrul israelian de Externe a confirmat joi că trupele israeliene din Gaza l-au ucis pe liderul principal al Hamas, Yahya Sinwar, unul dintre principalii artizani ai atacului de anul trecut asupra Israelului, care a declanşat războiul

Prima investiție românească în producția de panouri fotovoltaice. Anunț făcut de ministrul Energiei

Kim Jong Un: Coreea de Sud este un stat străin ostil