Ucraina a schimbat strategia și atacă Rusia în cel mai sensibil punct al rusului de rând

Acestea sunt cel puțin nişte ținte militare surprinzătoare. În noaptea de luni, 21 octombrie, spre marți, 22 octombrie, autoritățile ruse au susținut că trei distilerii și o instalație industrială de etanol au fost vizate și grav avariate de atacurile cu drone ucrainene. Se pare că în câteva dintre ele au izbucnit explozii și incendii, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac asupra liniilor rusești de producție de alcool de la începutul războiului.

În această operațiune împotriva acestor patru locuri situate în regiunile Tula, Tambov și Voronej, relativ departe de front, modul de operare corespunde perfect cu cel al armatei ucrainene: atacuri cu drone departe de graniță, pentru a importa războiul pe sol rusesc și a lovi liniile de producție ale inamicului.

Mai presus de toate, natura infrastructurilor vizate este surprinzătoare aici. Armata ucraineană încearcă să dezorienteze şi să destabilizeze Rusia prin privarea populaţiei de alcool? Deşi această opțiune pare tentantă, răspunsul pare de fapt destul de diferit. Într-adevăr, fabricile de alcool reprezintă o țintă strategică de alegere pentru Ucraina, poate la fel de mult ca și instalațiile militare sau depozitele de combustibil, având în același timp avantajul de a fi mult mai puțin apărate.

Fiindcă, deşi cele patru situri vizate produc într-adevăr alcool, nimic nu spune că acesta era destinat consumului. Pe Telegram, Andrii Kovalenko, șeful Centrului de combatere a dezinformarii al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, a dat câteva explicații. El a spus că distileriile atacate marți erau folosite pentru a produce explozibili și combustibil pentru efortul de război al Rusiei, alte două utilizări comune ale etanolului. „Toate acestea sunt situri militare, chiar dacă sunt deghizate în altceva”, a spus el, după cum a raportat presa ucraineană UN.

Astfel, distileria Zernoprodukt din regiunea Tula, aparținând grupului Rossspirtprom și afectată de atacurile ucrainene, este una dintre cele mai mari din țară, care pretinde că produce până la 100.000 de litri de etanol în fiecare zi. Fabrica Biokhim, de asemenea vizată, susține pe site-ul său că este unul dintre cei mai vechi producători ruși de „produse de importanță strategică pentru stat”. Se spune în special că este furnizorul a peste 500 de companii din țară, fie că este vorba despre cercetare, parfumerie, sectorul farmaceutic… și cel militar.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fotbal: Brazilianul Vinicius (Real Madrid) este câştigătorul Balonului de Aur 2024, anunţă presa spaniolă

Vânzări record: One United Properties generează 52,4 milioane de euro din proprietăți închiriate pe termen lung