Ucraina afirmă că Rusia i-a atacat infrastructura critică cu 19 drone în cursul nopţii. Incendiul uriaş de la un depozit de combustibil rusesc din Ural a fost stins

Forţele ucrainene şi ruse şi-au continuat atacurile reciproce cu drone în cursul nopţii care au vizat cu precădere infrastructura şi depozite de petrol, dar au lovit şi obiective civile şi au făcut victime, relatează Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat vineri că peste noapte Rusia a atacat infrastructura critică din ţară cu 19 drone. Apărarea aeriană ucraineană a doborât nouă drone, alte şapte fiind probabil afectate de bruiajul electronic, a precizat aceasta într-o declaraţie, fără a spune ce s-a întâmplat cu celelalte trei.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că un bloc de locuinţe a fost avariat în capitală, dar nu a raportat nicio victimă. Incendiul a fost stins cu promptitudine acolo, a adăugat el.

Atacul a avariat, de asemenea, o clădire administrativă comercială din regiunea centrală Kirovohrad, provocând răni uşoare unuia dintre angajaţi, a declarat guvernatorul Andrii Raikovici.

Forţele ruse au lovit, de asemenea, infrastructura critică, instalaţiile de utilităţi şi 35 de reşedinţe private în ultima zi în sudul regiunii Herson, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin. Diversele atacuri de acolo au ucis o persoană şi au rănit alte patru, a spus el.

În Rusia, pompierii au stins vineri un incendiu uriaş la un depozit de combustibil din munţii Ural, dar o serie de atacuri ale dronelor au fost raportate în zone apropiate de graniţa cu Ucraina, dintre care una a declanşat şi un mic incendiu la un depozit de combustibil.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că încă investighează cauza incendiului din regiunea Perm, care se află în munţii Ural, la 1.500 km de zona de luptă ucraineană.

Separat, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat într-un comunicat că apărarea sa aeriană a doborât sau interceptat 18 drone ucrainene peste noapte, dintre care şase deasupra regiunii Belgorod, şase deasupra regiunii Voronej, una deasupra regiunii Rostov şi cinci deasupra Mării Azov. Toate sunt în apropierea Ucrainei.

Guvernatorul regiunii Voronej, Aleksandr Gusev, a declarat că apărarea aeriană a distrus mai multe drone ucrainene şi că nimeni nu a fost rănit. El a declarat că pompierii au stins un incendiu de mică amploare la un depozit de stocare care era gol.

 

Balenele ucigaşe care au eșuat într-un estuar din Rusia au reuşit să ajungă în largul mării

Premieră dublă pe AXN: Sezonul 2 din „FBI: Biroul Federal de Investigaţii” şi „FBI: Most Wanted” vor fi difuzate din 7 octombrie/ VIDEO