UEFA nu glumește! Anglia poate fi exclusă de la Campionatul European din 2028, pe care chiar ea îl găzduiește

<div class=""

Guvernul Marii Britanii a declarat că organul de supraveghere a fotbalului va „proteja cluburile” „asigurându-le sustenabilitatea financiară”, conform bbc.com.

Dar într-o scrisoare trimisă secretarului pentru Cultură Lisa Nandy și văzută de BBC Sport, secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, a scris: „Ne-au rămas îngrijorări… deoarece, în mod normal, regulamentul fotbalului ar trebui gestionat de federația națională.

„Un anumit domeniu de îngrijorare provine dintr-una dintre cerințele fundamentale ale Uefa, și anume că nu ar trebui să existe amestecuri guvernamentale în conducerea fotbalului.

„Avem reguli specifice care protejează împotriva acestui lucru pentru a garanta autonomia sportului și corectitudinea competiției sportive; sancțiunea finală pentru care ar fi excluderea federației din Uefa și a echipelor din competiție”.

Excluderea FA din UEFA ar putea împiedica cluburile engleze să concureze în competițiile europene. Dar o sursă UEFA a sugerat că oficialii nu se așteptau să ajungă la acel stadiu.

O sursă UEFA a sugerat însă că oficialii nu se așteaptă să se ajungă atât de departe.

Amintim că 39 de persoane au murit și 600 au fost rănite pe 29 mai 1985, la finala Cupei Campionilor dintre Juventus și Liverpool, desfășurată la Bruxelles, tragedie care a dus la interzicerea cluburilor engleze în competițiile europene pentru 5 ani.

Sursa: www.stiripesurse.ro

BREAKING – Doliu la Dinamo! Antrenorul Gheorghe Mulţescu a murit la 72 de ani

Şoferii care vor să urce pe Transalpina, sfătuiţi să renunţe dacă nu sunt echipaţi pentru iarnă. La peste 1900 de metri altitudine a nins, este ceaţă şi se va forma polei