Un consilier al lui Netanyahu, Topaz Luk, sugerează că Israelul a comis atacurile din Liban

Un consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu, Topaz Luk, a publicat un mesaj pe X, pe care l-a şters ulterior, reacţionând la un mesaj publicat de către un jurnalist de la cotidianul Haaretz (centru-stânga), Chaim Levinson, un mesaj care sugerează responsabilitatea Israelului în atacurile masive din Liban, relatează Le Figaro.

Jurnalistul Chaim Levinson a scris luni seara pe X că ”dacă credeţi că Netanyahu va face ceva la frontiera de nord (a Israelului cu Libanul) înainte să se întoarcă de la New York şi din apartamentul său de la hotel cu soţia sa, deliraţi mai mult decât Tally Gotliv (o deputată cunoscută prin răspândirea teoriilor complotului)”.

 

Marţi seara, consilierul Topaz Luk al premierului Benjamin Netanyahu răspundea că acest mesaj ”a îmbătrânit rău”.

Mesajul lui Topaz Luk a fost şters după aceea şi a creat din această cauză speculaţii intense cu privire la responsabilitatea Israelului în explozia a peste 2.700 de pagere aparţinând membrilor mişcării islamiste libaneze Hezbollah, marţi după-amiaza în Liban.

”Dacă Israelul nu revendică responsabilitatea acatcului brutal împotriva Libanului, cerul intim al lui Netanyahu o face. Este un obicei”, scrie Hanna Alsaikh, o doctorandă în istorie la Harvard.

”Un consilier principal al lui Netanyahu lasă se înţeleagă că Israelul se află la orginea exploziei aparatelor de comunicare”, a comentat, la rândul său, postul Al-Jazeera.

Israelul a revendicat – aşa cum obişnuieşte – acest atac, însă toate privirile sunt aţintite asupra sa.

Attaque massive au Liban : ce tweet du conseiller de Netanyahou qui suggère une responsabilité israélienne

Cu Radu Drăguşin integralist, Tottenham a trecut de turul trei al Cupei Ligii Angliei

Codurile hidrologice, actualizate pentru râuri din Moldova şi Dobrogea/ Cod portocaliu pentru râuri din bazinele hidrografice Bârlad, Siret şi Prut/ Cod galben pe râuri din judeţele Neamţ, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Botoşani, Tulcea şi Constanţa