Un nou fenomen amenință grav piața muncii din România: Demisia din răzbunare e o modă!

2025 ar putea fi anul demisiilor din răzbunare, zic din ce în ce mai multe publicații de specialitate

„Se pare că din ce în ce mai mulți oameni aleg să demisioneze, fără să le pese de consecințe. Ba mai mult, unii chiar planifică demisiile ca ele să fie resimțite la maxim de companie.

Iar asta nu este neapărat un lucru rău.

Spre deosebire de quiet quitting, care pot ajunge să încetinească sau să paralizeze echipe sau organizații fără semne clare și ușor identificabile, în cazul asta putem afla explicit și punctual ce nu funcționează în companie. Nu avem de a face cu oameni deconectați, care aleg să stea dar să nu le pese, ci de oameni care spun explicit despre probleme și disturbă clar felul în care se fac lucrurile.

Motivele probabil sunt aceleași. Ignorarea angajaților, încărcarea lor peste capacitate, lipsa oportunităților de învățare și creștere sau lipsa aprecierii, însă dacă liderii se pot preface că nu văd quiet quittingul, cei care pleacă cu demisii din răzbunare se asigură că problemele pot fi băgate sub preș mult mai greu.

Poate la un moment dat vom vedea și un trend în care oamenii își vor spune proactiv despre nevoile și ideile lor, iar organizațiile vor avea și dorința și capacitatea de a-i asculta”, scrie Magor Csibi, expert în Leadership în cadrul Trend Consult Group, pe Linkedin.

Românii au uitat de Grecia, Turcia și Bulgaria: Care este noua destinație preferată de vacanță

‘Sfidarea’ supremă a Budapestei față de Kiev: ‘În loc să finanțăm militar Ucraina, Ungaria va sprijini armata libaneză’