Un nou tip de anticorpi îmbunătățește răspunsul imun împotriva cancerului

Experții de la Universitatea din Southampton au modificat forma și flexibilitatea micilor proteine, care sunt produse în mod natural de globulele albe pentru a proteja organismul de bacterii și viruși, potrivit news-medical.

Ei au descoperit că prototipul lor de anticorp, care era mai rigid, a fost capabil să declanșeze un răspuns mai puternic din partea sistemului imunitar în comparație cu cele produse de corpul nostru.

Studiul lor, care a fost finanțat de Cancer Research UK, a fost publicat în revista Nature Communications.

Profesorul Mark Cragg, de la Centrul pentru imunologia cancerului din cadrul Universității Southampton, a declarat: „Conceptul de utilizare a imuno-stimulării pentru tratamentul cancerului este foarte interesant.

„Studiul nostru confirmă faptul că realizarea unor creșteri chiar și subtile ale rigidității anticorpilor stimulează semnificativ activitatea imunitară, creând un răspuns imunitar puternic împotriva bolii.

„Această abordare funcționează pentru mai mulți anticorpi care vizează diferiți receptori imuni.

„Capacitatea de a ingineria acești anticorpi rigizi ar putea ajuta la dezvoltarea unor medicamente mai puternice care pot stimula sistemul imunitar să vizeze cancerul sau alte boli.”

Anticorpii în formă de Y combat infecțiile prin țintirea și apoi legarea de moleculele de pe suprafața bacteriilor și a virușilor sau chiar a celulelor canceroase.

De asemenea, aceștia pot fi modificați pentru a se atașa la receptorii de pe celulele imunitare pentru a activa apărarea imunitară a organismului nostru.

Dar nu toți anticorpii fac acest lucru în mod eficient, a declarat coautorul studiului Isabel Elliott, doctorand la Southampton.

Ea a adăugat: „Forma și flexibilitatea anticorpilor sunt cruciale pentru cât de bine pot activa celulele imunitare – și am constatat că anticorpii mai rigizi par să fie mai buni în acest sens.

„Motivul pentru care se întâmplă acest lucru se datorează probabil faptului că acești anticorpi rigizi pot ține moleculele de pe celulele imune mai aproape unele de altele, ceea ce declanșează un semnal de activare mai puternic.

„Anticorpii mai flexibili au mai puține șanse de a face acest lucru în mod eficient.”

Cele două brațe ale anticorpilor, care le dau forma de Y, sunt legate printr-o serie de punți, numite legături disulfură.

Oamenii de știință de la Southampton au reușit să adauge punți suplimentare între brațele microscopice ale anticorpilor și le-au testat împotriva variantelor standard.

Directorul executiv pentru cercetare și inovare al Cancer Research UK, Dr. Iain Foulkes, a declarat: „Rafinarea înțelegerii noastre cu privire la modul de a permite sistemului nostru imunitar să lupte împotriva cancerului este un pas complex, dar fundamental pentru a ajuta pacienții cu cancer să aibă cele mai bune șanse de a obține un rezultat bun atunci când primesc tratament de imunoterapie.

„Utilizarea celor mai recente tehnologii pentru a ingineria acest tip de anticorp super-puternic care ar putea declanșa un răspuns imun promițător ne va permite să continuăm să pionierat noi modalități de a depăși cancerul.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cântărețul Bogdan Mocanu, tăiat cu macetele după o răfuială într-un club de fițe. Atacatorii au primit ani grei de închisoare

Pakistanul amenință cu o ripostă după atacurile Indiei și convoacă Consiliul de Securitate Națională