Cifra de afaceri înregistrată în anul 2024 este de 86,476 milioane lei, în scădere cu 21,56 % faţă de cea din 2023, în timp ce rezultatul din exploatare în anul 2024 este în uşoară creştere, la suma de 3,481 milioane lei, de la 3,266 milioane lei înregistrat în anul 2023.
„Scăderea cifrei de afaceri se datorează cererii insuficiente pentru materialele de construcţii”, precizează reprezentanţii companiei.
Veniturile totale ale Prefab s-au ridicat în 2024 la 96,215 milioane lei (minus 20,24% faţă de anul precedent), iar cheltuielile la 94,89 milioane lei (minus 20,51%).
Anul trecut, societatea a beneficiat de un credit nou pentru investiţii în valoare de 5 milioane lei.
„În anul 2024 se constată menţinerea blocajului în piaţă materialelor pentru construcţii cauzat de lipsa de lichiditate şi scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor. În ceea ce priveşte piaţă de prefabricate din beton armat şi precomprimat, stâlpi electrici, elemente de autostrada, piese prefabricate, grinzi pentru poduri rutiere, cauza este decontarea greoaie a lucrărilor executate datorită blocajelor financiare în domeniul investiţional naţional, volumul redus sau stagnarea proiectelor mari pentru infrastructură naţională cât şi a lipsei forţei de muncă calificată. (…) Implementarea PNRR şi absorbţia fondurilor europene ar tebui să fie un obiectiv major pentru România. Totodată accesibilitatea şi versatilitatea inteligenţei artificiale va avea un impact major în toate sectoarele economiei. Climatul economic este în continuare caracterizat de de fiscalitate excesivă şi schimbătoare, menţinându-se riscul de creştere a impozitelor şi taxelor pentru finanţarea cheltuielilor publice, legislaţie greoaie, birocraţie exagerată în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionarii, risc valutar cu influenţă in preţul unor materii prime şi materiale”, se menţionează în raportul transmis BVB.