„Unde merg elefanţii”, un film puzzle despre iubire şi prietenie, din 20 septembrie în cinematografe – VIDEO

„Unde merg elefanţii”, propunerea României în competiţia SMART7, va putea fi văzut în cinematografele din România începând de vineri, 20 septembrie. Filmul este cel de-al doilea lungmetraj al tandemului regizoral Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru şi a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de la Vilnius.

„Unde merg elefanţii” este un film în care nu apare vreun elefant. Este o poveste de iubire şi prietenie între trei personaje aflate într-un moment greu al existenţei lor. A lui Leni, o fetiţă bolnavă, dar în acelaşi timp plină de viaţă. A lui Marcel, un tânăr cu tendinţe sinucigaşe fără niciun motiv sau cu toate motivele din lume. Şi a Magdei, o mamă care încearcă să uite că viaţa este dură. “Unde merg elefanţii” este o pseudomelodrama, un film puzzle pe care spectatorii sunt invitaţi să îl descifreze. Şi este o comedie. Sau aproape o comedie.

Filmul îi are în rolurile principale pe Alice Cora Mihalache, Ştefan Mihai, Carina Lăpuşneanu şi Richard Bovnoczki.

„Unde merg elefanţii” este o coproducţie românească realizată de Green Cat Film, Atelier de Film şi Avanpost, după un scenariu scris de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Şarga. Din echipa de producţie fac parte: Adrian Pădureţu (director de imagine), Ştefan Azaharioaie (editor şi designer sunet), Alexandru Suciu (compozitor), Simona Pădureţu (scenograf), Raluca Badea (designer costume), Dana Moldoveanu (hair&make-up artist), Domnica Cîrciumaru (director casting), Vlad Ioachimescu (VFX artist), Gabriela Suciu, Gabi Virginia Şarga, Cătălin Rotaru şi Vlad Rădulescu (producători).

Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, scenarişti şi regizori ai filmului, sunt la a treia colaborare după „4:15 PM Sfârşitul lumii” (2016), primul lor scurtmetraj de ficţiune care a avut premiera în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes şi a fost selectat în peste 30 de festivaluri internaţionale de filme câştigând 5 premii, printre care şi Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Sarajevo. Primul lor lungmetraj co-regizat, „Să nu ucizi”/ „Thou Shalt Not Kill” (2018), a fost proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Varşovia şi a avut un palmares de până la 20 de festivaluri în întreaga lume, câştigând un premiu special al juriului la Festivalul Internaţional de Film IndieLisboa.

Aceştia declară: „Unde merg elefanţii este o comedie puzzle pe care spectatorii sunt invitaţi să o pună cap la cap. Este un film despre prietenie şi iubire care poate prinde multe forme. Am pornit de la multele discuţii pe care le-am avut şi le mai avem despre liberul arbitru. Există sau nu? Le-am stabilit un traseu celor trei personajele, le-am dat drumul în lume, dar nu sunt de acord cu viaţa pe care le-am repartizat-o. Dacă ne analizăm viaţa o să vedem că şi noi avem un traseu stabilit în anumite situaţii. De cine? De un scriitor? De un regizor? De un Domn? De toţi? Îi lăsăm pe spectatori să hotărască. Construcţia personajelor am făcut-o pornind de la prietenia dintre noi. Noi suntem Leni şi Marcel. Gândim ca ei, vorbim ca ei şi ne revoltăm ca ei. Am făcut-o ştiind că pe lume sunt mulţi Leni, Marcel şi Magda. Şi că mulţi o să se regăsească în aceste personaje care râd, plâng şi iau viaţa la mişto”. 

Distribuit în România de Follow Art Distribution (Loving Vincent, McQueen, Military Wives, 30 de ani şi 15 minute, Blue Moon, Străjerii Deltei, Imaculat, Alis, Spre Nord, Falcon Lake, Tigru, The Pod Generation, The Peasants), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al DACIN SARA, “Unde merg elefanţii”, o poveste despre viaţă şi moarte. 

Ciolacu anunţă stimulente pentru elevii care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat: Absolvenţii clasei a VIII-a cu 10 la evaluarea naţională primesc câte 2000 de lei. Cei cu media 10 la Bacalaureat primesc 5000 de lei

Teatrul Royal Exchange din Manchester anulează spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, din cauza referinţelor la Gaza şi la drepturile transsexualilor