Ungaria acuză Ucraina de o campanie de denigrae a premierului Viktor Orban: serviciile secrete maghiare au dat raportul Parlamentului

Máté Kocsis a afirmat că, potrivit informațiilor furnizate de serviciile secrete maghiare, statul ucrainean lansează o campanie de defăimare împotriva premierului maghiar, despre care deputații europeni au fost informați la ședința de marți a Comisiei de Securitate Națională a Adunării Naționale.

„Scopul operațiunii actuale, cu ajutorul presei și folosind jurnaliști maghiari și străini, este de a prezenta articole și materiale chiar și cu conținut fals, care sunt capabile să influențeze negativ opinia publică internațională”, a spus liderul grupului parlamentar. Apoi a adăugat: „Munca și colectarea de informații și inventarea știrilor false au început deja de partea ucraineană, iar anumiți actori ai presei au fost implicați”.

Reacțiile din Ungaria la dezvăluirile făcute de liderul Fidez

Jurnaliștii maghiari de la postul Hirado au trimis ulterior întrebări suplimentare pe marginea acestui subiect către președintele Comisiei pentru Securitate Națională din Ungaria, Zoltán Sas, precum și membrilor Parlamentului care, împreună cu Máté Kocsis, fac parte din comisia invocată mai sus.

„Ce părere aveți despre informațiile făcute publice de liderul grupului parlamentar Fidesz?” / „considerați realist că o astfel de campanie de defăimare ar putea fi într-adevăr lansată împotriva lui Viktor Orbán?” / „Dacă răspunsul este da, ce impact practic cred ei că ar putea avea o astfel de acțiune de denigrare asupra imaginii prim-ministrului în străinătate?” – se arată în întrebările transmise.

Zoltán Sas, președintele Comisiei pentru Securitate Națională, spune că serviciile secrete maghiare au informat comisia la întâlnirea de marți că „Ucraina a lansat o campanie de defăimare împotriva Ungariei și a prim-ministrului Ungariei. Acest proces a fost detectat anterior și a fost indicat de servicii. Scopul lor este de a publica compilații care uneori se încadrează în categoria știrilor false cu ajutorul anumitor actori ai mass-mediei străine și maghiare, afectând astfel capacitatea Ungariei de a-și afirma interesele internaționale pe scena internațională. În prezent, nu se cheltuiește nicio sumă de bani și energie pentru campania care expiră.”

István Simicskó, membru al comisiei: „Nu cred că este o mișcare foarte elegantă pentru o țară să lanseze o campanie de defăimare împotriva prim-ministrului vecinului său. Prim-ministrul Ungariei are o poziție consecventă cu privire la o serie de probleme care afectează întreaga Europă, cum ar fi războiul, sancțiunile, migrația și suveranitatea. Această poziție diferă în multe privințe de ideile conducerii de la Bruxelles susținute de partidele de stânga și controlate manual de cercurile democratice americane, inclusiv Soros. Din această cauză, presa de stânga atacă în mod constant Ungaria, guvernul și personal pe Viktor Orbán. Având în vedere că implicarea mortală a Ucrainei în război a fost alimentată în principal de aceste grupuri de interese, o atitudine pe care noul președinte american pare să o schimbe, este foarte posibil ca prim-ministrul să fie din nou criticat de presă ca unul dintre principalii aliați europeni ai lui Donald Trump”.

Ucraina nu a comentat până la publicare acestui articol acuzațiile venite de la Budapesta.

Tensiunile dintre Panama și SUA, la cote maxime: Președintele panamez acuză Washingtonul de minciună privind taxele pentru traversarea canalului

Creștere explozivă a gigantului care acaparează piața de retail din România, după anunţul privind delistarea de la bursă