Magyar i-a cerut ministrului de interne Sandor Pinter să trimită experţi pentru a îndepărta dispozitivele de interceptare şi pentru a clarifica cine a ordonat şi autorizat supravegherea ilegală.
Magyar a afirmat că, în calitate de membru ales al Parlamentului European, se bucură de imunitate, ceea ce face ca presupusele măsuri ale serviciilor secrete împotriva sa să fie şi mai discutabile. În opinia sa, este vorba de un „Watergate maghiar” – o aluzie la scandalul interceptărilor telefonice din SUA care a dus la demisia preşedintelui american de atunci, Richard Nixon, în 1974.
Adversarul şi contracandidatul lui Orban a devenit cunoscut publicului larg abia în februarie, când s-a despărţit de partidul Fidesz al premierului.
Magyar, fostul soţ al fostului ministru al justiţiei Judit Varga, de la care a obţinut o perspectivă profundă asupra modului în care funcţionează sistemul Orban, a fondat Partidul Respect şi Libertate, care a câştigat aproape 30% din voturi la alegerile europene din iunie, primul scrutin la care a participat.
În ultimele sondaje, formaţiunea lui Magyar a depăşit partidul de guvernământ Fidesz pentru prima dată. „E panică în mănăstirea carmelită”, a spus Magyar la conferinţa de presă, referindu-se la mănăstirea Castelului Buda, care este sediul guvernului lui Orban.