Ungaria trebuie dată afară din Schengen! Cine a făcut această declarație care poate declanșa un scandal uriaș în UE

Un nou scandal e aproape să izbucnească în UE după declarația unui reprezentant conservator ceh, care ar da afară Ungaria din zona Schengen.

Jakub Janda recomandă acest pas drastic din cauza politicii Guvernului Orbán în Uniunea Europeană și a poziției sale pro-ruse, scrie Rador Radio România.

Ungaria trebuie dată afară din spațiul Schengen, scrie portalul de ştiri independent 444.hu, care a observat că fostul campion mondial la sărituri cu schiurile Jakub Janda a făcut o propunere succintă pe Twitter după ce a văzut fotografia ministrului ungar de externe, Péter Szijjártó, la forumul economic Ungaria-Rusia, care a avut loc săptămâna trecută la Budapesta.

Politicianul, care este de șapte ani membru al Camerei Deputaţilor din Cehia din partea Partidului Civic Democrat (ODS) înființat de Vaclav Klaus, a împărtășit o opinie atât de drastică din cauza politicii Ungariei promovate ca membră a Uniunii Europene și a poziției sale pro-ruse.

Zona Schengen permite călătoriile fără controale la frontieră în 25 de state membre UE și în celelalte patru țări din afara UE asociate acestora.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Prognoza surpriză pentru luna octombrie: ce spun meteorologii că ne pregătesc primele săptămâni din ‘Brumărel’

Kaiac-canoe: România obține locul 9 în proba de C2 masculin, la Mondialele de maraton