Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în seara zilei de 15 octombrie 2024, conform unui raport al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit sursei citate, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat în seara zilei de 10 octombrie 2024 în vederea realizării unor lucrări de întreţinere a unor echipamente pentru asigurarea funcţionării optime în perioada anotimpului rece, lucrări ce puteau fi realizate doar cu reactorul în stare oprită.

„Oprirea controlată şi lucrările de întreţinere nu au avut impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, se mai precizează în comunicat.

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcţiune în 1996 şi a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul naţional, pe o perioadă de 26 de ani. Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania naţională de energie electrică, termică şi combustibil nuclear din România, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deţinând 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.
AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Federaţia spaniolă acuză un incident rasist la meciul naţionalei U19 cu România

Forţa Dreptei a depus la lista candidaturilor pe Bucureşti, la alegerile parlamentare: Eugen Tomac deschide lista la Senat, Ludovic Orban, la Camera Deputaţilor