Unul dintre cei mai cunoscuți activiști din Rusia, ucis cu brutalitate: Protesta singur împotriva lui Vladimir Putin

<div class=""

”Știu sigur că a fost ucis, locul și ora aproximativă [Mash on the Moika] sunt corecte”, a declarat Elena pentru Bumaga. Ea nu cunoaşte circumstanțele crimei, de asemenea, nu are informații despre implicarea bloggerului în comiterea crimei.

Potrivit Fontanka, Ioffe a fost găsit mort într-un apartament din cartierul Kalininsk din Sankt Petersburg, situat pe Bulevardul Nauka. Publicația susține că, de fapt, crima a fost anunţată de Aleksandr, în vârstă de 20 de ani, care ”a venit să declare crima la poliția din Vîborg, unde a anunţat că a ucis un bărbat”.
Şi Agenţia de presă RusNews scrie pe canalul de Telegram despre uciderea lui Ioffe, citând o sursă proprie, fără a oferi detalii.

Vitaly Ioffe este un activist politic, care ieşea în mod frecvent la pichete unice în Sankt Petersburg, după începerea războiului din Ucraina, și era prezent în sala de judecată la procesele deţinuţilor politici. A fost reținut în mod frecvent la proteste.

Doar în intervalul februarie 2022 – iulie 2023, Ioffe a fost reținut de aproximativ zece ori.

”Chiar dacă o singură persoană care a trecut pe lângă mine s-a uitat la acest pichet și a plecat acasă şi s-a gândit la ce simte el despre război, atunci aceasta reprezintă deja o victorie. Poate că această persoană nu va muri şi nu va ucide mai târziu. Fiecare om are propriile sale forme de a lupta. Nu trebuie să ieși neapărat în stradă. Sunt persoane care fac foarte multe fără să iasă în stradă: fac multe pentru comunitate, pentru a-i ajuta pe deținuții politici, colectează colete, donează bani. Avem o cunoștință care dă 50% din veniturile sale pentru a-i ajuta pe deținuții politici”, a susţinut el într-un interviu acordat pentru publicaţia Bamaga, în care a fost rugat să comenteze motivul pentru care continuă să picheteze.

Sursa: www.stiripesurse.ro

De ce eliberează Marea Britanie tot mai mulți criminali. Peste 1000 de infractori în libertate

Fondatorul Agricover: Criza de lichiditate ameninţă să destabilizeze întregul ecosistem agricol