UPDATE – ANPC a suspendat activitatea dozatoarelor de gheaţă din fast-food-uri după ce în probele ridicate din gheaţa de la McDonald’s au fost găsite bacterii periculoase / McDonald’s susţine că gheaţa este conformă

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis suspendarea activităţii la dozatoarele de gheaţă din fast-food-uri după ce în probele ridicate de comisarii instituţiei din gheaţa de la un restaurant McDonald’s au fost găsite bacterii periculoase. ”În acelaşi timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din acelaşi lot de gheaţă, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătăţii pentru monitorizarea calităţii apei potabile. Rezultatul acestei analize confirmă că gheaţa produsă în aparatul de gheaţă al restaurantului este conformă” au precizat reprezentanţii McDonald’s.

UPDATE – Reprezentanţii McDonald’s România au reacţionat în urma anunţului făcut de ANPC potrivit căruia gheaţa dintr-un restaurant al companiei ar conţine bacterii periculoase şi au precizat că aceasta ar fi conformă, potrivit unei analize realizate într-un laborator certificat de Ministerul Sănătăţii.

”Siguranţa şi calitatea produselor noastre sunt o prioritate la McDonald’s. Astfel, cu privire la analiza realizată în restaurantul nostru din Feeria Băneasa, dorim să precizăm că, în acelaşi timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din acelaşi lot de gheaţă, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătăţii pentru monitorizarea calităţii apei potabile. Rezultatul acestei analize confirmă că gheaţa produsă în aparatul de gheaţă al restaurantului este conformă” au precizat reprezentanţii McDonald’s.
El au adăugat că echipamentele din restaurantele McDonald’s sunt supuse unor controale periodice. 
”Toate echipamentele din restaurantele McDonald’s respectă cele mai înalte standarde de siguranţă şi igienă, fiind verificate constant prin protocoale riguroase, inclusiv filtrarea apei şi igienizarea aparatului de gheaţă. Echipamentele noastre sunt specializate, certificate CE şi supuse unor controale periodice pentru a asigura calitatea şi siguranţa fiecărui produs oferit clienţilor noştri”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, McDonald’s a mai transmis că vor fi făcute verificări în toate restaurantele din ţară. 
”Ca măsură suplimentară faţă de verificările recurente pe care le realizăm, vom solicita laboratorului certificat de Ministerul Sănătăţii pentru monitorizarea calităţii apei potabile să efectueze verificări suplimentare în toate restaurantele din ţară. Astfel am decis să oprim temporar utilizarea aparatelor de gheaţă din restaurantele McDonald’s din ţară, până la obţinerea acestor rezultate, pentru a asigura clienţii noştri că totul este conform”, au mai precizat reprezentanţii McDonald’s România.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ – Preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că au fost găsite nereguli în probele recoltate din gheaţa de la restauratul McDonald’s din Mall Băneasa şi va emite un ordin prin care va fi suspendată activitatea dozatoarelor de gheaţă din fast-fooduri. 
”Prin ordinul ANPC îşi vor face analizele pe cheltuiala lor, având obligaţia să ne trimită buletul de analize efectuat într-un laborator omologat pentru siguranţa alimentară. Vom lua şi noi probe şi ne vom suprapune cu cele trimise de ei, iar până atunci activitatea la aparatele proprii de gheaţă din fast-food-uri este suspendată”, a declarat Cristian Popescu Piedone.
El a precizat că în cazul Mall Băneasa a fost verificată şi calitatea apei. 
”Problema nu este la apa potabilă livrată, în cazul Mall Băneasa, de Apa Nova. Calitatea apei la intrarea în mall este zero, aşa cum trebuie să fie. Problema este de la intrarea apei în mall, în reţelele telescopice care nu au fost igienizate, dar şi în fast-foodurile care au maşini proprii de gheaţă”, a mai afirmat Cristian Popescu Piedone.
În probele de gheaţă de la restaurantul McDonald’s din Mall Băneasa au fost găsite bacterii periculoase.

Mediazona şi BBC anunţă că au identificat 95.000 de militari ruşi ucişi în cei trei ani de Război în Ucraina

Decizie în Parlament: S-a stabilit ziua în care se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu