UPDATE – DAVID POPOVICI A CAŞTIGAT A DOUA MEDALIE LA JO DE LA PARIS – BRONZ LA 100 M LIBER: „Sunt foarte mândru de mine şi de toată lumea” / Este medalia cu numărul 310 a României la Jocurile Olimpice de vară / Reacţii din lumea sportului

David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber.

UPDATE – 

David Popovici a declarat, miercuri seară, după ce a câştigat bronzul olimpic în proba de 100 de metri la Jocurile Olimpice de la Paris, că este foarte mândru de el şi că pentru “o sutime” în concurs – diferenţa dintre el şi al doilea clasat – sportivii muncesc ani de zile şi fac sacrificii nenumărate. Dublul medaliat olimpic a precizat că îi este recunoscător echipei sale.

UPDATE –

 România a ajuns la 310 medalii la ediţiile de până acum ale Jocurilor Olimpice de vară, după ce David Popovici a obţinut, miercuri seară, bronzul la 100 metri liber. Popovici a câştigat doup medalii la Jocurile de la Paris, aur la 200 metri liber şi bronz la 100 metri liber.

Fosta mare campioană Elisabeta Lipă l-a descris drept “magic” pe David Popovici după ce înotătorul a câştigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Lipă i-a mulţumit lui Popovici pentru că a “făcut mândră o naţiune întreagă”.

“Magicul David Popovici a cucerit a doua medalie la Jocurile Olimpice, de data asta medalia de bronz la 100 metri liber!

După aurul olimpic la 200 metri liber, astă seară, sportivul nostru a intrat în cursă şi a câştigat bronzul, luptând admirabil în “proba regină” a înotului.

Mulţumim, David, ai făcut mândră o naţiune întreagă!

Felicitări ţie, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoş Luscan, părinţilor tăi, Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi CS Dinamo Bucureşti!”, este mesajul Elisabetei Lipă.

ŞTIREA INIŢIALĂ

La ediţia trecută a JO, Tokyo 2020, el a ocupat locul 7 în finala de 100 m liber.

Miercuri seară, Popovici a înregistrat timpul 47.49.

Medalia de aur a fost câştigată de chinezul Pan Zhanle, cu timpul 46.40, nou record mondial. Pe a doua treaptă a podiumului urcă australianul Kule Chalmers, cu timpul 47.48.

În vârstă de 19 ani (va împlini 20 de ani la 15 septembrie), David Popovici a câştigat şi o medalie de aur la actuala ediţia a JO, la 200 metri liber.

 

Colegii lui Nicu Covaci, despre starea de sănătate a liderului Phoenix: „Tratamentul postoperatoriu nu s-a putut finaliza din cauza complicaţiilor. Lucrurile nu se îndreaptā deloc spre bine”

Benjamin Netanyahu a vorbit despre „loviturile severe” aplicate duşmanilor Israelului în ultimele zile