UPDATE Forțele armate rusești au atacat Kievul pe mai multe flancuri: au fost mai multe valuri de lovituri

Rusia a lansat peste noapte 87 de drone de atac și patru rachete vizând teritoriul ucrainean, au anunțat duminică forțele aeriene ucrainene. Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 56 de drone și două dintre rachete, au precizat forțele aeriene în aplicația de mesagerie Telegram (RADOR RADIO ROMÂNIA).

Primarul portului Odesa de la Marea Neagră, Ghennadi Truhanov, a declarat pe Telegram că Rusia a vizat oraşul în cursul nopţii, fiind raportate mai multe explozii, scrie Agerpres.

Nu au existat informaţii privind pagube sau răniţi.

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat duminică dimineaţă, pe Telegram, că un civil a murit şi 15 au fost răniţi în atacurile Rusiei asupra regiunii în ultimele 24 de ore.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în războiul declanşat de invazia Rusiei în Ucraina, lansată în februarie 2022. Cu toate acestea, mii de civili au murit, marea majoritate dintre ei ucraineni.

Moscova a lansat mai multe valuri de atacuri împotriva Kievului și a altor orașe.

 

„Inamicul și-a folosit din nou dronele împotriva Kievului azi-noapte!”, a spus Serhii Popko, șeful administrației militare din Kiev, în aplicația de mesagerie Telegram.

„Dronele rusești au vizat capitala Ucrainei în mai multe valuri și din direcții diferite”.

Toate armele aeriene au fost distruse de apărarea antiaeriană și, conform informațiilor preliminare, nu s-au raportat pagube sau răniți, a spus Popko.

Detalii privind amploarea atacului vor veni mai târziu în cursul zilei, a mai spus el.

Cui prodest? Marele câștigător al eliminării Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială (Opinie)

Cercetătorii au ‘înviat’ un posibil pom din Biblie