UPDATE – Primarul Sectorului 4: De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experţi şi declarată un pericol public / Anunţul Primăriei Capitalei – VIDEO

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă anunţă că, de la ora 00.00, au început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experţi şi declarată un pericol public. Între Băluţă şi primarul Capitalei există o dispută pe tema autorizaţiilor necesare începerii lucrărilor de refacere a Planşeului Unirii.

UPDATE – Primăria Capitalei anunţă că gardurile amplasate ilegal în zona Unirii de Primăria Secttorului 4 vor fi demontate de Poliţia Locală. Primarul Capitalei va fi prezent la acţiune la 12.30.

”Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, participă la ora 12:30 la acţiunea Poliţiei Locale a  Municipiului Bucureşti de demontare a gardurilor amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii”, a transmis Primăria Capitalei.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Punem în siguranţă centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experţi şi declarată un pericol public. Lucrările se derulează într-un spaţiu deja securizat şi NU VOR AFECTA circulaţia rutieră sau pietonală!”, precizează Băluţă.

El subliniază că, dincolo de orice discuţie, siguranţa oamenilor este prioritară.
”Mulţumesc tuturor instituţiilor statului român care au înţeles pericolul cu care ne confruntăm şi au colaborat cu noi, pentru a fi azi în măsură să începem lucrările. Mai multe detalii pe acest subiect, deosebit de important, vă voi oferi la ora 11.30, într-o conferinţă de presă”, notează primarul Sectorului 4.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat recent, întrebat dacă în cazul planşeului de la Piaţa Unirii sunt mai importante documentele decât viaţa oamenilor, că nu crede că problema se pune ”documente versus viaţă” şi a explicat că expertizele de la Planşeul Unirii au indicat starea nesatisfăcătoare şi nu nivelul pericol public, pentru că în acest caz ar fi emis o autorizaţie în regim de urgenţă. Edilul a subliniat că aceste avize “nu sunt nişte chestiuni birocratice ca să ne prefacem cu toţii că avem de lucru”, ci nişte chestiuni foarte serioase.

Primarul Capitalei a adăugat că, dacă un expert afirma că la Planşeul Unirii este pericol public, atunci ar fi emis autorizaţia în regim de urgenţă.

”Dacă un expert ar fi venit şi ar fi spus: există pericol public să cadă întregul planşeu sau există pericol public să cadă acest picior al podului de la Hanul lui Manuc, atunci noi în secunda următoare am fi emis o autorizaţie în regim de urgenţă pentru consolidarea acelui picior de pod. Neexistând asta, am aşteptat primăria să vină cu avizele. Şi avizele astea, din nou, nu sunt nişte chestiuni birocratice ca să ne prefacem cu toţii că avem de lucru. Sunt nişte chestiuni foarte serioase. De exemplu, sub cursul Dâmboviţei este caseta de ape uzate. Cei de la APA Nova au solicitat ca proiectul tehnic cu care Primăria Sectorului 4 vine să fie dezbătut în comitetul lor tehnico-economic înainte ca ei să-şi dea avizul pentru a fi siguri că nu se întâmplă nimic cu caseta. La fel cu metroul, care este lângă cursul apei”, a afirmat Nicuşor Dan.

Mii de persoane, la Sfânta Liturghie oficiată la Iaşi de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva/ Ciolacu, Ciucă şi Lasconi asistă din mulţime – FOTO, VIDEO

Harris întâmpină dificultăţi să-i convingă alegătorii latino şi afroamericani, arată un sondaj New York Times/Siena College