UPDATE – Un autobuz şi un microbuz s-au ciocnit, în Gorj/ Opt persoane, transportate la spital/ Alte două s-au prezentat singure la UPU/ Toate victimele erau în microbuz/ Traficul pe DN 67D, oprit în urma accidentului, reluat

Un autobuz şi un microbuz s-au ciocnit, vineri dimineaţă, pe DN 67D, în zona localităţii Runcu din judeţul Gorj, opt persoane fiind transportate la spital. Pentru două dintre victime a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare. Ulterior, alte două persoane s-au prezentat singure la UPU a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Toate victimele se aflau în microbuz. Circulaţia pe DN 67D a fost oprită complet.

UPDATE – IPJ Gorj a precizat că accidentul a avut loc pe DN 67 D, la intersecţie cu DJ 672C din localitatea Răchiţi.

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un microbuz, pe D.J. 672 C Răchiţi, din direcţia comunei Runcu către Târgu Jiu, ajungând la intersecţia cu D.N. 67D, pentru a efectua virajul către stânga, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz condus de un bărbat de 39 de ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care circula pe D.N. 67D, din direcţia Târgu Jiu către Tismana, intrând în coliziune cu acesta”, a arătat Poliţia.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a opt persoane, cu vârste cuprinse între 51 şi 64 de ani, care au fost transportate cu ambulanţele la spital, pentru acordarea de îngijiri medicale. Ulterior, s-au mai deplasat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, alte două persoane care au părăsit locul accidentului înainte să fie consultate de specialişti, considerând, la acel moment, că nu au suferit leziuni.

 
Toate cele 10 persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale erau pasageri în microbuz. În autobuz nu erau pasageri.
 
”La Unitatea de Primiri Urgente a SJU Târgu Jiu au ajuns 10 victime. 8 dintre dumnealor au fost transportate cu ambulantele şi două cu auto personale/ale unor cunoscuţi. Toate victimele sunt la investigaţii”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.
 
Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

UPDATE – Accidentul rutier s-a produs între un microbuz şi un autobuz, în comuna Runcu, satul Răchiţi.

Acolo au fost trimise 2 autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD din cadrul ISU Gorj, precum şi 5 ambulante din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
 
Echipajele de intervenţie au făsit 8 victime (5 femei şi 3 barbati), dintre care două încarcerate (un bărbat şi o femeie). S-a intervenit pentru extragerea persoanelor încarcerate, concomitent cu acordarea primului ajutor calificat celorlalte victime.
 
Potrivit ISU Gorj, toate cele 8 persoane au fost conştiente, cooperante şi au fost transportate la Unitatea de Primiri-Urgenţe a Spitalului din Târgu Jiu.
 
Şoferul autobuzului a fost evaluat medical, dar a refuzat să fie transportat la spital pentru investigaţii medicale suplimentare.
 
”Nu ştim cu exactitate numarul persoanelor implicate din cauza faptului că o parte dintre pasageri au părăsit locul accidentului înaintea sosirii echipajelor noastre de intervenţie”, a precizat ISU Gorj.

UPDATE – IPJ Gorj a transmis că, începand cu ora 07.13, la locul producerii accidentului, traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale, in ambele sensuri.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 67D Târgu Jiu – Tismana, în zona localităţii Runcu, judeţul Gorj, a avut loc o coliziune între un autobuz şi un microbuz, în urma căreia 8 persoane au necesitat transportul la spital, conştiente.

Circulaţia rutieră este restricţionată în ambele direcţii de deplasare.

Se estimează că traficul va fi reluat după ora 7.00.

Câciu: România se află printre puţinele ţări al căror deficit este realizat pe investiţii. Singura cale spre dezvoltare este push-ul investiţional. Cum se ”repară” deficitul conjunctural realizat pe investiţii? Prin efectul de multiplicare al acestora

Lamine Yamal, locul doi în topul celor mai tineri marcatori all-time din Liga Campionilor