USR – Parlamentul European va vota o rezoluţie, iniţiată de Grupul Renew prin europarlamentarul Dan Barna, pentru a sprijini R. Moldova în faţa ingerinţelor ruseşti înainte de alegerile prezidenţiale şi referendumul de aderare la UE

Parlamentul European va vota, ,a iniţiativa Grupului Renew, o rezoluţie care cere statelor membre ale Uniunii Europene să ofere orice asistenţă este necesară pentru ca Republica Moldova să poată contracara ameninţările hibride din partea Rusiei înainte de scrutinul prezidenţial şi referendumul privind aderarea ţării la UE, anunţă USR. De asemenea, rezoluţia legislativului european cere Moscovei să îşi retragă aceste trupe, să sisteze operaţiunile de subminare a democraţiei din Moldova şi să sprijine soluţionarea conflictului îngheţat transnistrean în acord cu dreptul internaţional.

Textul rezoluţiei, la care europarlamentarul USR Dan Barna a condus negocierile, solicită şi Consiliului European să extindă lista de sancţiuni aplicate unor entităţi din Rusia în aşa fel încât să cuprindă actorii responsabili de campania de dezinformare care urmăreşte să destabilizeze procesul electoral democratic.

 
„Sprijinirea Republicii Moldova să se opună interferenţelor şi destabilizărilor ruseşti este o datorie morală pe care toţi europenii trebuie să o respecte. Cerem în Parlamentul European, de asemenea, accelerarea procesului de finalizare a primului capitol de negocieri de aderare la UE şi asigurarea instrumentelor financiare care să ajute ţara să facă reformele necesare”, declară Dan Barna.

 
Rezoluţia recunoaşte şi aplaudă efortul extraordinar pe care l-a făcut Republica Moldova preluând 1,5 milioane de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului, dintre care 125.000 au ales să rămână în ţară. 
 
”Republica Moldova este prima ţară care a semnat cu Uniunea Europeană un Parteneriat pentru Securitate şi Apărare, iar rezoluţia Parlamentului European mai cere şi extinderea finanţării din Facilitatea Europeană pentru Pace pentru ca autorităţile de la Chişinău să poată face investiţiile necesare în apărare”, precizează USR.
 
Din 1992, după războiul de secesiune al Transnistriei, trupe ruseşti sunt staţionate în regiunea separatistă sub pretextul menţinerii păcii. Rezoluţia legislativului european cere Moscovei să îşi retragă aceste trupe, să sisteze operaţiunile de subminare a democraţiei din Moldova şi să sprijine soluţionarea conflictului îngheţat transnistrean în acord cu dreptul internaţional.

Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta şi dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauţilor

Bere pentru fani. Promisiunea conducerii grupării Como pentru suporterii formaţiei Napoli