”Pentru voi, toți cei care sunteți în alte partide sau în afara PSD și vorbiți, pe tonuri destul de agresive, despre PSD și de participarea sa la viitoarea guvernare:
Voi veți fi parte sau nu a guvernarii?
Acesta este primul răspuns pe care trebuie sa il dati!
O veți face necondiționat sau doar în functie de acceptarea unor principii de guvernare, elemente de program, de reformă, de bunăstare a românilor, de dezvoltare a României?
Amintesc tuturor celor care acum vorbesc de PSD ca, în decembrie, aveam fix aceleași patru partide la negocieri: USR, PSD, PNL, UDMR.
USR nu si-a asumat atunci guvernarea.
Sunteti convinși, voi, cei din USR ca acum veti fi parte a guvernarii?
Daca da, în ce conditii?
Eu vă spun câteva lucruri:
1. Lasati PSD în pace. PSD este parte a solutiei. Problema o veti reprezenta voi.
2. Nu sunteți în cea mai buna formă la masa negocierii.
Voi l-ați exclus pe Nicușor Dan din partid, nu noi! Voi veti conditiona guvernarea de anumite portofolii, oricât vă ascundeți în spatele agendei „reformiste”.
Vă dau doua pe care vi le doriți cu sârg, desi ar fi trei: Fondurile Europene și Mediul (al treilea portofoliu ar fi Sănătatea).
3. Nici PNL nu e în cea mai bună formă, oricât ar încerca să mascheze, printr-un marketing al eșecului, forma precară în care se află la masa negocierii.
Motivul e simplu: lângă Nicușor Dan stau mulți PNL-iști dați afară sau care au plecat din cauza conducerilor PNL din ultimii 3 ani! Orban, Glavan, Cîțu, Vîlceanu etc.
4. Toți stiti planul fiscal structural asumat de Boloș în decembrie 2024, care prevede venituri suplimentare la buget de 21 miliarde lei din reforma fiscala! Atentie, nu din reforma pe cheltuieli!
Toți spuneți că nu veti face reforma fiscala!
Ok, ati rezolvat dialogul cu Comisia Europeana în acest sens? (V-am spus, intr-o postare anterioară ce aveți de făcut).
5. Cât la sută din măsurile de sprijin pentru economie și oameni sunteți dispuși să păstrati?
E o întrebare la care va trebui să răspundeți în negocieri!
Până la PSD, care, repet, va fi parte a soluției(guvernare sau opozitie constructivă) răspundeți-vă la întrebarea: cât de compatibili sunteti cu privire la viziunea asupra guvernării acestei țări!
Am mai spus, campania electorală s-a încheiat!
Ar trebui să se încheie și circul politic!
Asta, bineînțeles, dacă aveți și altceva de oferit, în afară de circ și arătat cu degetul!”, scrie Adrian Câciu.