“Numa’ în pielea colegilor de pe secțiile de litigii de muncă să nu fi, în următoarele luni….
Va fi măcel.
Când văd avalanșa de aberații emanate de bravii noștri conducători, mă întreb, totuși, câtă răbdare să fie în geanta Lui Dumnezeu ?”, a scris Stoicescu pe Facebook.
Guvernul Bolojan a plafonat sporurile la 300 de lei
Premierul acuză o competiție de inventat sporuri
Premierul Ilie Bolojan, a declarat că sistemul public a ajuns să fie sufocat de sporuri nejustificate, iar reformele reale în administrație trebuie să pornească de la o analiză onestă a resurselor și personalului, nu de la reduceri procentuale arbitrare.
Ilie Bolojan, a vorbit joi seară la Antena 3 CNN despre problema sistemică a sporurilor din administrația publică, pe care le consideră excesive și adesea abuzive.
Potrivit acestuia, reducerea cheltuielilor din aparatul bugetar nu se poate face doar „anunțând procente”, ci este nevoie de o analiză serioasă și „cinstită” a nevoilor și a activității reale a fiecărui angajat.
„Viețile oamenilor și cariera unui om nu înseamnă procente. Înseamnă o analiză corectă și cinstită”, a subliniat Bolojan.
El a atras atenția că, de-a lungul anilor, în administrație s-a creat un sistem paralel de venituri prin „zeci de sporuri” menite să compenseze salariile mici, însă care au fost folosite adesea în mod abuziv.
„A fost o competiție, dacă pot să o numesc așa, de inventat sporul. De la spor de confidențialitate, spor de solicitare neuropsihică, la spor de condiții vătămătoare, la spor de fonduri europene și așa mai departe”, a spus Bolojan.
Oficialul a comparat fenomenul cu modul în care unii români abuzează de sistemul de pensii de handicap, obținând beneficii nemeritate prin metode ocolitoare.
„Dacă instituția aia și-a rezolvat niște sporuri, hai să ne rezolvăm și noi”, a descris el mentalitatea care s-a instaurat.