Varianta Iohannis senator: Daniel Fenechiu anunță că ‘PNL pregătește ceva’

<div class=""

Întrebat dacă PNL pregătește modificarea legii pentru a putea permite candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, Fenechiu a răspuns: „Grupul PNL pregătește ceva și o să vă anunțe în mod transparent, în scurtă vreme, ce pregătește”.

„Are legătură cu posibilitatea oricărei persoane care nu are interzis dreptul constituțional de a candida, de a putea candida”, a adăugat acesta. „Constituția României interzice în mod expres unor categorii bine indicate să candideze, vorbește de magistrați, vorbește de judecătorii CCR, vorbește de Avocatul Poporului”, conform liderului PNL din Senat.

Întrebat miercuri, la Ateneul Român, dacă va candida la parlamentare, președintele Klaus Iohannis a zâmbit și nu a dorit să răspundă.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, Preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de Preşedinte”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Articolul 84, alineatul 1, din Constituția României, prevede: „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată”.

Teatrul Royal Exchange din Manchester anulează spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, din cauza referinţelor la Gaza şi la drepturile transsexualilor

Primarul Capitalei a ieșit ‘șocat’ de la ședința cu Ciolacu: ‘Am convenit să nu dăm declarații, ce nu o să fac / Au fost multe puncte de vedere divergente’