Vaslui: 590 de infecţii respiratorii raportate de autorităţile sanitare din judeţ în săptămâna trecută

Un număr de 590 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în perioada 7 – 13 octombrie la nivelul judeţului Vaslui, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, când au fost raportate 456 de îmbolnăviri.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la pneumonii s-a înregistrat o creştere cu aproximativ 60% a numărului de cazuri.

„În evidenţe sunt 517 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 41 spitalizate, faţă de 420, câte erau la raportarea anterioară. În ceea ce priveşte numărul cazurilor de pneumonie, au fost înregistrate 73 de îmbolnăviri, dintre care 33 au necesitat internare în unităţi medicale, faţă de 32, înregistrate în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicianu.

Pentru prevenirea apariţiei şi extinderii infecţiilor respiratorii, autorităţile sanitare le recomandă cetăţenilor să evite contactul cu persoanele bolnave şi zonele aglomerate, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. Totodată, se recomandă consumul de alimente bogate în proteine, fructe şi legume şi, nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală mai ales a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire. Reprezentanţii DSP Vaslui subliniază şi necesitatea respectării măsurilor de igienă personală.

Conform datelor prezentate de autorităţile sanitare, de la începutul sezonului de raportare 2024 – 2025, la nivelul judeţului Vaslui nu au fost semnalate cazuri de gripă. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

România U21 se pregătește de meciul decisiv cu Elveția pentru EURO 2025

ANPC a controlat peste o mie de comercianţi de produse textile şi a dat amenzi de circa 3,4 milioane lei