Verstappen, sancţionat cu „muncă de interes public” după ce a înjurat

Comisarii de Formula 1 au decis ca triplul campion mondial de la Red Bull, Max Verstappen, să facă „muncă de interes public” după ce a înjurat în timpul unei conferinţe de presă din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore, relatează Reuters.

Moderatorul i-a atras atenţia pilotului Red Bull cu privire la limbajul său de atunci, în timpul conferinţei de joi organizată de FIA.

Comisarii de cursă l-au convocat pe Verstappen vineri pentru o presupusă încălcare a codului sportiv internaţional.

Ei au precizat, într-un comunicat, că Verstappen şi-a cerut scuze pentru comportamentul său şi a explicat că a considerat că cuvântul folosit a fost „obişnuit în vorbire, aşa cum l-a învăţat, engleza nefiind limba sa maternă”.

„În timp ce comisarii acceptă că acest lucru poate fi adevărat, este important ca modelele să înveţe să fie atente atunci când vorbesc în forumuri publice, în special atunci când nu sunt supuse unei presiuni deosebite”, au adăugat aceştia.

Activitatea de interes public va fi efectuată în coordonare cu secretarul general al FIA pentru sport la o dată care urmează să fie stabilită.

 

O navă s-a ciocnit cu două vapoare acostate în Portul Constanţa/ Nu au fost persoane rănite şi nici urme de poluare – VIDEO

Primele vești bune în lupta contra Pestei rumegătoarelor mici în România