„Lui Crin Antonescu i-a fost bine cu Klaus Iohannis. Normal că îl laudă. Soția lui a avut un post bun, la buget, la Comisia Europeană. Unii români au sărăcit în regimul Iohannis”, a spus Ponta la RTV.
Ieri, Antonescu spune că se bucură că președintele Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta
”Nu. Regret faptul că cele 7 milioane şi ceva de voturi nu au avut câştig de cauză, pentru că a fost o exprimare, cum puţine au fost, de voinţă populară. Nu regret suspendarea, regret eşecul referendumului”, a punctat Crin Antonescu.
În vara anului 2012, coaliţia USL, formată din PSD şi PNL, l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu. Crin Antonescu, din postura de preşedintele al Senatului, a devenit preşedinte interimar al României. Însă referendumul nu a atins pragul de prezenţă de 50% necesar demiterii, deşi peste 7,4 milioane de români au votat împotriva lui Traian Băsescu. Cifrele oficiale arată că 46% din românii cu drept de vot au ieşit la urne: 87,52% (7.403.836 au votat DA, fiind în favoarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu), iar 11,15% (943.375 persoane au votat NU, fiind împotriva demiterii preşedintelui). Ulterior, Crin Antonescu a revenit în funcţia de preşedinte al Senatului, după aproape după luni la Cotroceni, iar Traian Băsescu s-a întors în fruntea statului pentru ultimii doi ani de mandat.
În februarie 2014, USL s-a rupt. Crin Antonescu a demisionat mai întâi din fruntea Senatului, apoi din funcţia de preşedinte al PNL. În locul său a urcat Klaus Iohannis, care a devenit candidat PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, unde a reuşit să-l învingă pe candidatul PSD Victor Ponta. Crin Antonescu şi-a terminat mandatul de senator în decembrie 2016, apoi s-a mutat la Bruxelles alături de soţia sa, europarlamentarul Adrian Vălean.