VIDEO Bloggeri: Ucraina pregătește o lovitură de proporții împotriva mașinăriei ruse de război

 

Rusia a început să plaseze barje pe partea de sud a podului încă la începutul lunii mai, pentru a proteja structura și canalul de transport maritim de viitoarele atacuri ucrainene. „Barierele instalate anterior au fost avariate de furtuni. Din mai până în iunie, ruşii au consolidat măsurile de securitate, pentru a apăra controversatul pod. Dar imagini noi, realizate pe 29 septembrie arată o creștere semnificativă a numărului de barje care protejează podul. Imaginile din satelit  au arătat și două sisteme de apărare antiaeriană Panţîr în apropierea podului”, notează sursa citată care menționează că acest lucru le arată analiștilor că Rusia este preocupată nu numai de amenințarea dinspre mare, ci încearcă și să protejeze podul de atacuri aeriene și de un atac fără precedent al forțelor ucrainene.

De ce este important

Podul Crimeei a fost atacat de ucraineni pe 8 octombrie 2022, când explozia unui camion încărcat cu explozivi a provocat pagube semnificative şi a determinat atunci oprirea traficului rutier şi feroviar pe acest pod folosit de Rusia inclusiv pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea şi din celelalte zone ocupate în sudul Ucrainei. Trupele ucrainene au mai atacat podul pe 17 iulie 2023.

 

 

Pentru Ucraina, Podul Crimeii este o țintă legitimă pentru atacuri.

Podul a fost construit la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin după ce Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea în 2014. Podul leagă peninsula de la Marea Neagră de Rusia şi este un simbol al prezenţei ruse în Crimeea.

Infrastructura reprezintă totodată o rută-cheie de aprovizionare terestră pentru personalul militar rus staţionat în Crimeea, o regiune care joacă un rol cheie în susţinerea trupelor ruse care ocupă sudul Ucrainei.

În plus, Rusia foloseşte Crimeea şi flota militară pe care a desfăşurat-o acolo pentru a lansa multe dintre atacurile sale împotriva restului teritoriului ucrainean.

Sursa: www.stiripesurse.ro

16 trenuri anulate pe ruta București – Aeroport din cauza lucrărilor de mentenanță CFR

Impozitul pe avere va afecta mai puţin de 1% dintre gospodăriile din Franța