VIDEO ‘ChatGPT nu pune diagnostic!’ Dr. Dana Miricioiu explică de ce inteligența artificială nu va putea niciodată să înlocuiască medicul

Miricioiu: „Nu era suficient Dr. Google, acum e și Dr. Chat GPT!”

Iată, mai jos, explicația detaliată a medicului:

„Am întrebat ChatGPT despre intervenția pe care vreau să o fac și mi-a spus următoarele lucruri, doamna doctor! (n.r. așa ajung cei mai mulți oameni la medic, după ce consultă surse de informare din online). Vin la dvs. ca să putem să realizăm această intervenție. Este întrebarea sau solicitarea pe care, în ultima perioadă, am început să o primesc de la anumiți pacienți care folosesc Chat GPT-ul pentru a-și pune un diagnostic și nu doar pentru atât, ci și pentru a le sugera intervenția potrivită pentru ei.

Nu era suficient Dr. Google care, într-adevăr, e pentru informare și educare în domeniul chirurgiei estetice și al intervențiilor estetice, acum a apărut Dr. ChatGPT, acela care nu face decât să vă depersonalizeze intervenția dorită, să vă depersonalizeze așteptările și indicația corectă pentru a avea un astfel de tratament.

Recomandarea mea este să veniți să facem o consultație, să vorbim împreună și pe baza examenului fizic o să vă recomand anumite intervenții potrivite pentru fiecare dintre voi. Inteligența artificială și informațiile pe care le găsiți pe internet nu vor înlocui niciodată un examen clinic corect și complet și nicio relație umană care să dezvoltă între doctor și pacient” a ținut să reamintească medicul celor care își caută „salvarea” pe internet.

De ce preferă unii să își caute simptomele pe internet decât să meargă la medic

Explicația ar fi următoarea. Mulți oameni caută să își pună un diagnostic pe baza simptomelor pe care le găsesc online, inclusiv pe Google, din diverse motive. În primul rând, internetul oferă informații instantanee și ușor accesibile, ceea ce îi face pe oameni să poată găsi rapid răspunsuri atunci când sunt neliniștiți de simptomele pe care le au. De asemenea, frica și anxietatea joacă un rol important; atunci când oamenii se confruntă cu simptome neobișnuite sau dureroase, pot deveni îngrijorați și doresc să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul lor, iar căutarea online poate fi un mod de a gestiona această teamă.

Unii aleg să caute diagnosticul pe internet din comoditate, dorind să evite o vizită la medic din diverse motive, precum costurile, lipsa de timp sau dificultatea de a accesa un specialist. Aceasta poate fi o modalitate rapidă de a obține o idee despre ce ar putea însemna simptomele lor, chiar dacă nu este întotdeauna un înlocuitor pentru un consult medical. În alte cazuri, oamenii sunt pur și simplu curioși și vor să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu sănătatea lor, iar internetul le oferă o cale rapidă pentru a obține răspunsuri.

De asemenea, există și persoane care au mai multă încredere în propriile lor cercetări decât în sfaturile unui medic, mai ales într-o eră în care informațiile sunt accesibile în câteva secunde pe internet. Ei pot simți că autoreflecția pe baza informațiilor online le poate oferi un diagnostic rapid, dar aceasta poate fi o practică riscantă, deoarece nu toate informațiile găsite sunt exacte, complete sau aplicabile fiecărei persoane. De aceea, este important ca oamenii să consulte întotdeauna un profesionist în domeniul sănătății pentru un diagnostic corect și tratament adecvat

O femeie din Maramureș a căzut pradă unui grup de falși brokeri. A investit 13.000 de lei în investiții fantomă

Trenurile de mare viteză din Franța, oprite în gări din cauza unei probleme tehnice