VIDEO Ciclonul Boris a mai răvășit o țară. În Republica Moldova, pe alocuri, apa a depășit un metru. Celula de criză, activată

<div class=""

Apa a acoperit străzi întregi din Chișinău, iar viitura cu o forță impresionantă, a luat pe sus două femei și le-au aruncat sub roțile unei mașini. Norocul celor două tinere a fost că șoferul le-a zărit și a reușit să oprească mașina, infoermează Pro Tv Chișinău.

La câteva străzi distanță, o femeie a fost doborâtă și târâtă zeci de metri de viitură. Mai mulți trecători i-au sărit în ajutor și au reușit să o prindă înainte să fie izbită de mașini.

Sâmbătă, pe retelele de socializare au apărut numeroase înregistrari care arată amploarea dezastrului din Republica Moldova.

content-image

Cel mai rău este în sudul țării, unde zeci de gospodării și drumuri au fost inundate. Cel puțin 13 localități au rămas în beznă din cauza viiturilor. Apa a depășit pe alocuri un metru, iar Serviciul de Urgență a fost suprasolicitat.

„Avem câte 3-6 apeluri pe secundă, cel mai mult este solicitarea pentru a interveni la evacuarea apei, dar și pentru defrișarea copacilor. Celula de criză va rămâne activă în următoarele 72 de ore”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.

content-image

Potrivit meteorologilor de peste Prut, ciclonul va ajunge în nordul țării, unde duminică sunt așteptate precipitații la fel de abundente.

Ciclonul Boris a adus vânt puternic și ploi torenţiale și în zone din Cehia, Polonia, Austria, Ungaria și Slovacia.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Mai multe persoane ar fi dispărut în județul Galați în urma viiturilor. Ciolacu: Așteptăm să vedem toate detaliile

Marius Lulea (AUR) despre inundaţiile din judeţul Galaţi: Trăim astăzi consecinţele nepăsării guvernărilor de după 1989 şi distrugerea infrastructurii hidrografice