VIDEO Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: ‘Putea întreba mai simplu – `Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?`’

„Am anunțat deja, consilieri generali ai PSD vor vota pentru acest exercițiu democratic. Orice exercițiu democratic este binevenit. Nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea este că putea întreba mai simplu: ‘Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm?’ Și atunci toată lumea înțelegea mult mai bine acest demers. Eu cred în descentralizare și tot vorbim de ea de 30 și ceva de ani și este cazul să facem această descentralizare. Dacă bucureștenii consideră că desființarea primăriilor de sector ajută la această descentralizare, așa o să facem. Astfel încât Parlamentul să știe cum să legifereze”, a declarat Ciolacu.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat pentru 21 octombrie o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a decide în ceea ce priveşte oportunitatea organizării unui referendum local odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 24 noiembrie.

Cele două întrebări la care bucureștenii ar urma să fie chemați să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

Economia din Singapore a crescut cu 4,1% în trimestrul al treilea, peste aşteptări, ca urmare a revenirii producţiei

Un martor cheie rupe tăcerea în cazul lui Dan Diaconescu: Mi-au spus să am grijă ce vorbesc în fața instanței