VIDEO Ciucă spune că ‘imaturitatea’ USR a provocat coalizarea PSD și PNL la guvernare: ‘Vrem un partener previzibil, pe care ne putem baza’

<div class=""

–  „Principala nostra vocatie ca politicieni este sa fim in serviciul tarii, a comunitatilor noastre, de a reprezenta interesele legitime ale alegatorilor si mai ales a celor care trec prin incercari”.

– „Din 1990 încoace, doua lucruri au vrut mereu romanii, prosperitate si libertate. Unii au promis prosperitate fara prea multa libertate. Unii  au vorbit cu patos despre liberate dar fara sa fie in stare sa genereze prosperitate. PNL prin traditia lui a inteles ca nu pot exista una fara cealalalta, ca drumul spre prosperitate e libertatea si ca liberatatea adevarata depinde de prosperitate, nu poti sa fii prosper daca nu esti liber si nu poti sa fii liber daca nu esti prosper”.

– „Cei care ne privesc azi cu neincredere spun ca principalul motiv e colaborarea cu PSD. Noi nu ne-am indoit ca vom pierde puncte electorale prin aceasta alianta. Am fi vrut cu aliatul natural de dreapta, dar imaturitataea sa politica a facut imposibila aceasta alianta. Spun clar, dorim sa facem o coalitie cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastra optiune si asa va fi. Mai mult, aceasta este si optiunea pe care majoritatea romanilor o exprima la urne, doar ca vrem un partener previzibil pe care ne putem baza, matur si responsabil. Guvernarea tarii nu este o joaca de copii, ii asteptam sa se maturizeze, sa inteleaga lectia pe care le-au dat-o romanii la ultimii alegeri si ii asigur ca au in PNL un partener de proiect pe termen lung. Fortele de dreapta trebuie sa stea in aceste alegeri alaturi de PNL”.

– „Socialiștii promit un stat care dă. Noi nu vrem un stat care dă, noi vrem un stat care să nu ia. Prosperitatea e la cei care muncesc, să o lăsăm acolo, la cei care o produc și o merită. Să lăsăm oamenii să atingă prosperitatea în mod liber”.

– „Multe partide au apărut, au dispărut în anii democraţiei post-comuniste, unele ajungând chiar să fie sus în preferinţele românilor, la un moment dat, dar reperele politice constante pe scena noastră politică au rămas mereu două: urmaşii Partidului Comunist şi noi, naţional-liberalii”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Consiliul Naţional al PNL – Candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie, validată cu unanimitate de voturi / Ciucă: Sunt onorat pentru încrederea

VIDEO Prăpăd în Myanmar: Myanmar: Bilanţul inundaţiilor provocate de taifunul Yagi a crescut la 74 de morţi şi 89 de dispăruţi