VIDEO Diana Șoșoacă, dezvăluiri despre ‘negocierile’ cu Rusia: ‘mi-aș dori exact politica pe care a avut-o Ceaușescu’

Întrebată la Realitatea.NET, de ce a fost la Ambasada Rusiei, Diana Șoșoacă a spus că a mers pentru că a fost invitată la recepții, a fost totul public, a fost în prezența altor somități și a presei.

„De câte ori am fost, am fost însoțită de către colegi deputați și am adus la cunoștință, am făcut memorii înainte, am anunțat serviciile secrete înainte că mă duc la Ambasada Rusiei, am anunțat Guvernul, am anunțat Parlamentul. Deci la mine totul a fost pe față. Toate instituțiile statului au știut. Am și trimis către presă dovada că am anunțat pe mail-uri toate instituțiile statului că merg acolo și pentru ce problemă? Pentru a nu intra România în război“, a răspuns eurodeputata moderatoarei.

Cum ar arăta o întâlnire Șoșoacă – Putin

Întrebată ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă l-ar întâlni, în postura de viitor președinte, lidera partidului SOS România a răspuns că ar căuta să dezvolte cât mai multe oportunități.

„În primul rând, o astfel de vizită se aranjează dinainte de către administrațiile prezidențiale. De către Ministerul Afacerilor Externe, de către Guvern. În primul rând, dacă aș face o vizită, și orice vizită pe care o faci într-o altă țară ar trebui să fie benefică pentru România. Ceea ce ar însemna să iau cu mine câțiva oameni de afaceri, astfel încât să se dezvolte niște oportunități de afaceri și să pot să dau românilor locuri de muncă, la niște salarii decente.

Aș discuta, în primul rând, de ce nu ar trebui să treacă conducta de gaz a rușilor prin România. Și aș negocia, exact cum i-a propus la un moment dat lui Băsescu, să treacă acea conductă prin România, să ne-o dea la cel mai mic preț, iar noi să o vindem către Occident, cu ce preț vrem noi. Vă dați seama că acum conduceam Europa?“, a punctat Diana Șoșoacă.

 

‘Politica pe care a avut-o Ceaușescu’

Candidata la președinția României spune că și-ar dori să reia „exact politica pe care a avut-o Ceaușescu’.

„Eu mi-aș dori să reiau relații diplomatice și economice și cu Rusia, nu numai cu Rusia, cu China, cu țările africane, exact politica pe care a avut-o Ceaușescu, pentru că, așa, avem atâția specialiști care acum nu mai lucrează în România. Lucrează și dezvoltă alte țări și cresc bugetele altor țări. De ce să nu-mi aduc eu specialiștii mei acasă și să lucreze pentru statul român?“, a mai spus ea la Realitatea.net.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Euro 2024: UEFA recunoaşte că a fost o eroare neacordarea henţului lui Cucurella din meciul Spania-Germania

Punctul de lucru temporar SMURD de pe Transfăgărăşan şi-a încheiat activitatea