VIDEO Donald Trump, cuprins de febra alegerilor, susține că evreii vor fi parțial de vină dacă va pierde: ‘Israelul va înceta să existe în doi ani’

Israelul ar înceta probabil să existe în următorii doi ani dacă Harris ar câștiga alegerile, iar evreii ar fi parțial vinovați pentru acest rezultat, deoarece au tendința de a vota cu democrații, a susținut Trump.

„Dacă nu voi câștiga aceste alegeri – și poporul evreu va avea foarte mult de a face cu asta dacă se va întâmpla, pentru că dacă 40%, adică 60% din oameni votează pentru inamic – Israelul, în opinia mea, va înceta să existe în doi ani”, a declarat Trump mulțimii.

Trump a citat un sondaj care, potrivit lui, arată că Harris are un scor de 60% în rândul evreilor americani. De asemenea, el a deplâns faptul că a obținut mai puțin de 30% din voturile evreilor americani în alegerile din 2016, pe care le-a câștigat, și în alegerile din 2020, pe care le-a pierdut în fața președintelui democrat Joe Biden.

Nu a fost clar ce sondaj a citat fostul președinte, dar un sondaj Pew Research recent a arătat că evreii americani o preferă pe Harris în detrimentul lui Trump, cu 65% la 34%.

Trump a făcut comentarii similare la un alt summit desfășurat mai devreme, în cursul serii, tot la Washington, care a fost dedicat combaterii antisemitismului în America.

Campania lui Trump a făcut din câștigarea votanților evrei din statele cheie o prioritate. Evreii din SUA au înclinat puternic către democrați în alegerile federale timp de decenii și continuă să facă acest lucru, dar doar o mică schimbare în votul evreiesc ar putea determina câștigătorul din noiembrie.

Poate un hacker să facă telefoanele să explodeze în buzunar? Explicația fizicianului Cristian Presură

Începe Laver Cup 2024: Fără Rafa și Nole, Alcaraz și noua generație sunt în centrul atenției