VIDEO Guvernul intervine chirurgical în 3 domenii cheie din România: Se sting posibile focare de criză

”Aprobăm și o măsură foarte așteptată în domeniul sănătății, ce asigură continuitate în acordarea serviciilor medicale pentru pacienți. În cazul medicilor de familie, menținem și în ultimul trimestru din 2024 valoarea punctelor „per capita” și pe serviciu. Pentru cabinetele de medicină de specialitate din ambulatoriu, începând cu 1 octombrie, majorăm cu 11% valoarea punctului pe serviciu.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

”Adoptăm de asemenea noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectați de secetă și de efectele războiului din Ucraina. Le asigurăm sumele necesare pentru plata integrală a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartof și pentru subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură. Suplimentăm bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei.”, a mai spus premierul.

De asemenea, le asigurăm antreprenorilor plata la timp și fără sincope a ajutoarelor de stat din cadrul Programelor IMM Plus. Este vorba de compensarea creșterii accizei la motorina utilizată drept combustibil și ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta, alocăm în plus Ministerului Finanțelor peste 250 de milioane de lei.

 

Liberalii forțează pe toate vocile ruperea guvernării: S-a dat ordinul și se trage din toate direcțiile

Alexandru Rafila anunță începerea lucrărilor la noul Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie din Oradea