VIDEO Incendii scăpate de sub control în Peru: culturi și situri arheologice afectate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompierii au declarat că lupta cu flăcările a devenit din ce în ce mai dificilă.

„Suntem obosiți”, a declarat un pompier voluntar din pădurile din nordul regiunii Amazonas, care a refuzat să își dea numele. „Stingem focul, se reaprinde. Îl stingem, focul izbucnește din nou”.

Pompierii din zonă s-au retras joi din calea flăcărilor.

„Sunt scăpate de sub control”, a declarat Arturo Morales, un alt pompier voluntar. „Avem nevoie de ajutor”.

Președintele Dina Boluarte a declarat miercuri stare de urgență pentru 60 de zile în regiunile San Martin, Amazonas și Ucayali, alocând resurse suplimentare pentru a opri extinderea incendiilor.

„Desfășurăm tot ce avem”, a declarat Boluarte într-un discurs. Aceasta a făcut apel la fermieri să nu mai ardă pășunile, ceea ce, în opinia sa, a dus la răspândirea necontrolată a flăcărilor.

Incendiile de pădure din Peru sunt frecvente în perioada august-noiembrie, fiind provocate fie de agricultori, fie de cei care doresc să acapareze ilegal terenuri, potrivit guvernului.

Aproximativ 240 de incendii au izbucnit în acest sezon în 22 din cele 25 de regiuni ale țării, deși mai mult de 80% fuseseră controlate până miercuri. Cu toate acestea, unele dintre ele amenință să se reaprindă din cauza vremii uscate, a vântului și a locațiilor îndepărtate care le fac greu accesibile.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Escrocherie de proporții în București. Cum au fost înșelate 12 companii – prejudiciul cauzat într-un singur an este imens

Cifre alarmante de la INSP: 64 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din 3 iunie; şase decese