VIDEO Israel acuză Hezbollah de atacul din apropierea bazei ONU: Au trimis peste 25 de rachete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Textul care însoțește videoclipul susține că Hezbollah a lansat în ultima lună „25 de rachete” asupra comunităților și miitarilor israelieni din „unități teroriste aflate în apropierea posturilor UNIFIL”, potrivit Al Jazeera.

Israelienii mai susțin că „armele au fost ținute în depozite subterane situate de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri de posturile UNIFIL aflate lângă Linia Albastră” în sudul Libanului, încălcând Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU.

Forțele israeliene au fost responsabile pentru mai multe atacuri asupra forțelor UNIFIL în sudul Libanului, rănind cel puțin cinci membri. Atacurile au atras condamnări internaționale pe scară largă, inclusiv din partea SUA.

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah ameninţă luni Israelul cu alte atacuri în cazul în care acesta îşi continuă ofensiva în Liban, în urma unui atac cu drone vizând o poziţie militară israeliană situată la sud de Haifa, soldată cu patru morţi şi peste 60 de răniţi, relatează AFP.

Acesta este cel mai sângeros atac ăn Israel de când mişcarea şiită proiraniană libaneză şi Irsaelul au intrat în război, la 23 septembrie.

Clasamentul WTA: Sorana Cîrstea, jucătoarea din România cel mai bine clasată. Ce loc ocupă Simona Halep

Codirlaşu (CFA România): Economia va continua să decelereze anul viitor, existând chiar un risc de recesiune