VIDEO Kelemen Hunor (UDMR) dă semnalul: ‘Recomandăm să nu fie susținut Călin Georgescu, consecințele ar fi grave’

„Comunitatea maghiară a considerat că este important să fie reprezentată în Parlamentul României și dorește să aibă un cuvânt de spus în privința viitorului țării. Traversăm o perioadă dificilă, extrem de agitată, și trebuie să ne asigurăm că vocea rațiunii și echilibrul vor fi prezente“, a spus Kelemen Hunor, mulțumind tuturor pentru încrederea acordată prin vot.

UDMR, pregătit să contribuie la dezvoltarea României și să evite extremele politice

 

UDMR și-a reafirmat angajamentul de a contribui la dezvoltarea României și de a corecta lucrurile care nu au funcționat bine, anunțând disponibilitatea de a colabora cu forțele politice care urmăresc binele țării.

„Vom fi gata să discutăm cu cei care doresc binele țării. A fost o perioadă agitată după decizia CCR, dar astăzi știm că primul tur a fost validat, iar al doilea tur urmează să aibă loc pe 8 decembrie,” a declarat reprezentantul UDMR.

Uniunea a subliniat ferm că nu va susține niciun candidat care promovează atitudini antimaghiare, extremiste sau este asociat cu astfel de forțe. „Acest principiu a fost respectat întotdeauna, inclusiv în 2004, când am avut o decizie extrem de dificilă în turul al doilea. Rămânem consecvenți și nu vom susține niciodată pe nimeni asociat cu ideologii fasciste sau care adoptă o atitudine antimaghiară,” a continuat liderul UDMR.

 

Acesta a oferit exemple din trecut pentru a sublinia această poziție:

În 2004, UDMR nu a recomandat susținerea lui Traian Băsescu, iar alegătorii care l-au votat ulterior s-au declarat nemulțumiți.

În 2014, Uniunea nu a putut susține nici pe Klaus Iohannis, nici pe Victor Ponta.

În ceea ce privește alegerile actuale, poziția UDMR este clară: „Recomandăm să nu fie susținut Călin Georgescu. Este asociat cu AUR, cu Diana Șoșoacă, iar consecințele ar fi grave. Gândiți-vă cum ar arăta România cu Georgescu președinte și Șoșoacă premier“, a mai spus Kelemen Hunor.

UDMR: „Nu putem susține extremismul. Îi recomandăm pe cei care cred în echilibru”

 

UDMR a adoptat o poziție fermă în fața alegerilor prezidențiale, respingând orice asociere cu candidați extremiști sau cu ideologii care promovează ura și dezbinarea.

„Nu putem susține așa ceva. Există un rău mai mic. Avem foarte multe de reproșat doamnei Lasconi, dar credem că, în această situație, o putem susține. Recomandăm să fie susținută,” a declarat un lider al UDMR.

Apelul Uniunii a fost adresat nu doar comunității maghiare, ci tuturor celor care susțin valorile democratice și resping extremismul. „Cei care aveți încredere în mine, în ceea ce am făcut și cum m-am comportat în politică, vă rog să țineți cont de această recomandare,” a continuat acesta.

Prin această declarație, UDMR își reafirmă angajamentul față de o politică bazată pe echilibru, dialog și respect reciproc, susținând stabilitatea și evitând radicalizarea pe scena politică.

Apel la pragmatism și stabilitate după turul doi al alegerilor prezidențiale

 

Kelemen Hunor a subliniat importanța formării unei majorități stabile și pragmatice pentru a face față provocărilor economice și sociale ale României, dar a atras atenția că discuțiile concrete pe această temă vor începe doar după finalizarea turului doi al alegerilor prezidențiale.

„Nu am discutat majorități sau votarea unui guvern. Am discutat cu toți la telefon, dar nu au fost negocieri până la această oră și nu putem vorbi concret până la finalizarea turului 2. Este nevoie de o majoritate stabilă. Acum poate să fie formată din UDMR, PNL, PSD și USR. Este cea mai stabilă posibilă, dar și cea mai dificilă,” a declarat președintele UDMR.

Liderul a făcut apel la renunțarea la orgoliile trecutului și la abordarea pragmatică a situației: „Cred că fiecare ar trebui să lase acasă din orgoliile din trecut. Nu avem dreptul să fim demagogi. Trebuie soluții pragmatice care, pe termen scurt și mediu, să restabilească încrederea în clasa și instituțiile politice și să dea roade pentru oameni, în sănătate, economie.”

Printre prioritățile enunțate se numără reducerea deficitului bugetar, gestionarea datoriei publice mari și dezvoltarea României într-un mod sustenabil. „Avem un deficit uriaș. Avem o datorie mare. Trebuie să reducem această datorie, dar în același timp să dezvoltăm România,” a adăugat Kelemen Hunor.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Kelemen Hunor: UDMR şi comunitatea maghiară niciodată nu au susţinut un candidat cu atitudine antimaghiară, extremistă, sau care era asociat cu partide antimaghiare. Vom recomanda să nu-l susţină nimeni pe Călin Georgescu

BREAKING Decizia PSD pentru turul 2 la prezidențiale: Social-democrații își lasă propriii alegători ‘să hotărască singuri’ pe cine susțin