VIDEO Marcel Ciolacu, prima măsură pentru organizarea traficul din Capitală: ‘Învățăm din greșelile trecutului’

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în debutul întrevederii cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că trebuie găsite soluţii pentru blocurile ilegale, având în vedere că în aceste construcţii locuiesc deja oameni. Premierul a susținut că este nevoie de o sistematizare eficientă în tot Bucureștiul, inclusiv ‘de la strânsul gunoiului, astfel încât să încercăm să perturbăm cât mai puțin traficul’.

„Cred că am construit ceva care conduce spre o normalitate instituțională, indiferent de cine se află temporar la conducerea guvernului sau a primăriei. Am discutat despre dezvoltarea Capitalei României, iar în acest sens, colaborăm cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a vedea ce poate fi dezvoltat în ceea ce privește mobilitatea urbană și tot ce înseamnă spații verzi. Avem contracte și cu Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială, și îmi doresc ca marile proiecte ale Primăriei Generale să fie prioritare.

Am discutat, de asemenea, cu domnul primar să organizăm o întâlnire cu toți primarii de sector, pentru a stabili cum putem implementa un sistem de trafic integrat și multe alte servicii publice pentru bucureșteni. Aceste servicii trebuie realizate într-un sistem unitar, astfel încât să perturbăm cât mai puțin traficul și să reducem aglomerația“, a spus Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii cu Nicușor Dan.

Ciolacu: Trebuie să învățăm din greșelile trecutului pe zona de urbanism

„Aceasta este normalitatea! Guvernul, Primăria Generală și sectoarele Capitalei trebuie să colaboreze spre beneficiul cetățenilor.

În perioada următoare va avea loc o întâlnire cu toți primarii de sector pentru găsi soluții pentru un trafic integrat. Doar printr-o coordonare la nivelul Capitalei putem oferi mai multe servicii publice bucureștenilor.

Voi fi un partener de încredere pentru orice proiect de mobilitate urbană, pe tot ce înseamnă verde. Trebuie să învățăm din greșelile trecutului pe zona de urbanism, iar pe viitor Capitala să se dezvolte unitar, în baza unor reguli clare de urbanism“, a scris apoi Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu Nicușor Dan.

 

Reacția șefului AEP după ce PNL a decis să schimbe legea pentru Iohannis: ‘Am și eu o opinie, poate și fundamentată juridic, constituțional’

Situație absurdă: Orașul în care primăria a pornit stropitorile în timp ce ploile torențiale inundau localitatea