VIDEO ‘Perla Carpaților’, cândva era o stațiune de lux, la nivel cu marile țări din Europa: Acum a ajuns o ruină greu de recunoscut

În 1873, Borsec a primit medalia de aur la Târgul Internațional de la Viena, iar trei ani mai târziu câștiga medalia de argint la Berlin. De asemenea, în 1878, stațiunea a fost distinsă cu diploma de onoare a Târgului Internațional din Paris, datorită calității apelor sale minerale, conform bizbrasov.ro.

Povestea stațiunii începe în 1803, când austriacul Valentin Gunther s-a vindecat miraculos de o boală incurabilă, folosind apele termale de la Borsec. Impresionat, Gunther a început să comercializeze apa, iar în 1806 a fost construită o fabrică de sticlă pentru îmbuteliere. În scurt timp, Borsec a devenit o stațiune de lux recunoscută internațional, atrăgând vizitatori în căutare de tratamente balneare.

În perioada comunistă, stațiunea a continuat să prospere, atingând un vârf de popularitate în anii 1970, când existau peste 100 de unități de cazare. Din păcate, începând cu anii ’90, Borsec a intrat într-un declin rapid, ajungând să fie exclusă din sistemul turistic național. Baza de tratament și clădirile complexului balnear s-au degradat, culminând cu închiderea definitivă a facilităților de recuperare.

În ultimii ani s-au făcut încercări modeste de revigorare a turismului din Borsec, însă fără rezultate semnificative până acum. Stațiunea, odată o bijuterie a turismului balnear, își așteaptă renașterea, rămânând un simbol al trecutului glorios al României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fotbal: Inter Miami, cu o dublă a lui Messi, şi-a asigurat câştigarea MLS Supporters’ Shield

Bucureștiul se prăbușește: Contribuția Capitalei la PIB-ul României a scăzut semnificativ