VIDEO Situație explozivă în Capitală. Polițiștii locali ai lui Nicușor și Băluță la un pas de bătaie generală. A intervenit Poliția Națională și Jandarmeria

„Ei au un aviz pentru o altă variantă a proiectului. Vor pleca toți (utilaje, muncitori n.r.) în urma sesizării noastre. Constructorul o să plece. Băncile vor fi puse la loc. Costurile ( de rearanjare a locului) vor fi suportate de Primăria Sectorului 4 care a desfășurat aceste lucrări pe un teren care nu-i aparține”, a declarat Nicușor Dan.

Exclusiv Decizie-șoc – Refuzată de Nicușor Dan, Autorizația pentru lucrările de la Planșeul Pieței Unirii a fost emisă de primarul Sectorul 3

Potrivit unor documente apărute în spațiul public, edilul Capitalei ar fi declarat, în urmă cu 2 ani, că Planșeul Unirii trebuie reabilitat urgent. Despre acest lucru, Nicușor Dan susține că „nu trebuie să consider eu, trebuie să considere un specialist care este acreditat de statul român și care are o ștamplilă pentru asta”.

Primarul Daniel Băluță dorește să repare zona în cauză pentru că ar reprezenta un pericol major pentru siguranța oamenilor și a tot ceea ce este în aria Planșeului Unirii. Astfel, a realizat o expertiză prin care a arătat stadiul dezastruos al zonei, certificat, de altfel, de mai mulți specialiști.

Prin urmare Băluță a cerut autorizație de la Primăria Capitalei pentru a începe reparațiile, însă Nicușor Dan a refuzat pentru că, susține el, zona nu reprezintă un așa mare pericol, deși Prefectura Capitalei și specialiștii susțin contrariul.

Atunci au intrevenit reprezntanții Apele Române de care aparține caseta de curgere a râului Dâmbovița pe sub platforma Pieței Unirii și au cerut Primăriei Sectorului 3 să dea autorizație pentru Sectorul 4 pentru că au un acord cu sectorul lui Băluță.

Primăria lui Robert Negioță a dat autorizația, așa că Daniel Băluță s-a apucat de lucrări.

Acum, atât Nicușor Dan cât și Daniel Băluță strigă „abuz”, primarul Capitalei venind însoțit de reperezentanții poliției locale București pentru a demola gardurile amplaste și pentru a trimite constructorul din zona Planșeului Unirii.

Băluță a venit și el cu polițiști locali ai Sectorului 4 și a fost chemată Jandarmeria și Poliția Capitalei, de la care se așteaptă o decizie.

content-image

 

content-image

content-image

content-image

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lider județean PNL și-a dat demisia în pline negocieri pentru lista candidaților la parlamentare

Rezerviști din două județe, chemați la antrenament în poligonul de tragere