VIDEO Străinii au aflat, în sfârșit, unde este adevărata casă a lui Dracula: Cetatea care nu a fost niciodată cucerită

 

După cum informează un reportaj din ziarul „The Sun”, Cetatea Poenari a fost abandonată și ulterior zguduită de o serie de cutremure în anii 1900, care au distrus o mare parte din edificiu.

După o lungă restaurare, se va deschide publicului pentru prima dată. Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, speră să atragă 300.000 de turiști în primul an de deschidere.

Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, spune că Poenari este „adevăratul” castel al lui Vlad Țepeș, nicidecum Castelul Bran, monument național din Transilvania, despre care Popescu spune că nu are nicio legătură cu personajul.

„Vlad Țepeșul, Dracula, a domnit de trei ori. În timpul celui de-a doua domnii a construit doar trei monumente: mănăstirile Comana și Snagov și cetatea Poenari”, spune Popescu.

„Castelul Bran nu are nicio legătură cu Vlad Țepeș. Nu el a construit acel castel, este doar o strategie de marketing pentru turism. Adevăratul castel al lui Vlad Țepeș este Cetatea Poenari”, adaugă el.

Despre cetate, la care se poate avea acces doar urcând 1.500 de trepte, Popescu spune că nu a fost niciodată cucerită de dușmanii lui Vlad Țepeș, în ciuda mai multor încercări. „Datorită poziției sale spectaculoase și inaccesibile, cetatea nu a fost niciodată cucerită, deși turcii au încercat de mai multe ori”, a explicat el.

Cetatea a fost reconstruită în 1459. Pentru aceasta, Vlad Țepeș s-a folosit de sclavi, mulți dintre aceștia au căzut de pe stânca de sub castel, cu o înălțime de 800 de metri și au murit în timpul construcției.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Carambol cu 4 mașini pe DN 65, în Argeș

DOCUMENT Scrisoarea atacatorului care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump: Oferă recompensă cui poate ‘termina treaba’