Vlăsceanu (HENRO): Trebuie să învăţăm să sancţionăm furnizorul atunci când ne vine cu oferte disproporţionate

Clienţii de energie electrică şi gaze naturale trebuie să sancţioneze furnizorul atunci când acesta vine cu oferte disproporţionate faţă de altele, în condiţiile în care platforma online de schimbare a furnizorului pe site-ul ANRE a început să funcţioneze, fiind în curs de perfecţionare, a declarat, marţi, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică (HENRO), Silvia Vlăsceanu.

Potrivit acesteia, furnizorul de energie electrică şi gaze naturale va putea fi schimbat în 24 de ore.

„Trebuie să învăţăm să sancţionăm furnizorul atunci când ne vine cu oferte disproporţionate faţă de cele ale altor furnizori, mai ales că platforma online de schimbare a furnizorului pe site-ul ANRE (Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, n.r.) a început să funcţioneze – şi procesul se va simplifica mult, este în curs de îmbunătăţire şi de perfecţionare. Clientul chiar trebuie să înveţe să se mai uite nu doar la ştiri pe telefon, ci să înveţe să schimbe şi furnizorul printr-o aplicaţie foarte simplă, pe care ANRE o perfecţionează în această perioadă. Aşa cum şi-au propus, vom reuşi în 24 de ore să ne schimbăm furnizorul de energie electrică şi gaze naturale, mai ales că majoritatea furnizorilor de energie electrică şi-au luat şi licenţele de furnizare gaze naturale, ceea ce înseamnă că pot să vină cu un pachet agregat la energie electrică cu gaze şi, cu siguranţă, asta înseamnă o reducere a costurilor. Nu în ultimul rând, cred că diferenţa după 1 aprilie o va face şi marja de furnizare. Prin Ordonanţa 27, dacă aţi constatat, a fost în sumă fixă. Marja aceea nu trebuie să fie nici identică, nici fixă la furnizori”, a menţionat Silvia Vlăsceanu, la Future Energy Europe Summit, ediţia a IV-a, organizat de Club Antreprenor şi Ziarul Pozitiv.

În opinia sa, furnizorii pot veni cu o ofertă prin care să facă diferenţa faţă de alţi furnizori şi astfel să îşi crească portofoliul de clienţi. „Până la urmă, asta e activitatea de furnizare, să ai cât mai mulţi clienţi casnici şi non-casnici în portofoliu”, a adăugat Vlăsceanu. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

CSM: Respectarea drepturilor omului constituie o componentă esenţială a bunului mers al unei societăţi democratice

Înot: Denis Popescu, calificat în semifinalele probei de 100 m spate, la Mondialele în bazin scurt