Wang Yao (CAAM): Bariera tarifară va împiedica inovarea şi va dăuna interesului consumatorilor şi industriei auto

Concurenţa în industria auto trebuie să fie loială, iar bariera tarifară nu va face decât să denatureze piaţa, să împiedice inovarea şi, în cele din urmă, să dăuneze interesului consumatorilor, a declarat, joi, la Forumul Mobilităţii Sustenabile şi Accesibile, adjunctul şefului Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China (CAAM), Wang Yao.

„Vedem o dezvoltare mai bună a industriei auto globale, o aprovizionare mai diversificată de produse auto de înaltă calitate şi mai sigure. Ar trebui să continuăm cooperarea pentru a realiza o transformare cu emisii scăzute de carbon. Concurenţa loială contribuie la dezvoltarea durabilă a industriei auto globale. Totodată, concurenţa stimulează companiile şi le împinge să inoveze, să reducă din costuri. Totuşi, concurenţa trebuie să fie corectă. Bariera tarifară nu va face decât să denatureze piaţa, să împiedice inovarea şi, în cele din urmă, să dăuneze interesului consumatorilor şi industriei. Vehiculul cu energie nouă este o alegere comună a comunităţii internaţionale pentru a face faţă schimbărilor climatice. China este ferm angajată în dezvoltarea de noi vehicule electrice, cu accent pe integrarea cu inteligenţa artificială. Prin inovarea continuă în cercetare şi dezvoltare, am făcut ca procesul tehnologic să reducă din costurile şi să permită un lanţ industrial eficient pentru a sprijini producţia pe scară largă de vehicule electrice”, a punctat reprezentantul CAAM.

Potrivit lui Wang Yao, integrarea Inteligenţei Artificiale (AI) în industria auto este accelerată pentru a producerea de maşini mai ecologice şi mai ieftine.

„Automobilul pe care îl ştim a fost şi este o parte integrantă a vieţii noastre, precum şi a dezvoltării economiei şi societăţii mondiale. Boom-ul industriei de automobile a ridicat calitatea vieţii oamenilor, a oferit un număr mare de locuri de muncă şi a contribuit masiv la PIB. În Europa, oferă locuri de muncă pentru 13 milioane de oameni şi contribuie cu aproape 8% din PIB. În China, persoanele fără locuri de muncă reprezintă 11% din totalul populaţiei active. Sunt sigur că toţi cei de aici suntem mândri că participăm la această industrie (…) Marii producători de maşini adoptă o perspectivă internaţională, aleg componente de înaltă calitate şi costuri reduse şi stabilesc un parteneriat bazat pe o cooperare pe termen lung. De asemenea, construiesc un sistem global de aprovizionare. Cooperarea va rămâne nucleul viitorul industriei. În prezent, industria auto globală se confruntă cu provocări. Presiunea pentru transformarea ecologică şi cu emisii scăzute de carbon este în creştere. Integrarea AI cu industria se accelerează. Trebuie să consolidăm schimburile şi corporaţiile şi să construim împreună un lanţ industrial global stabil şi eficient. Suntem dispuşi să facem noi schimbări şi să creăm un nou viitor împreună cu industria globală şi, probabil, cu produse auto mai bune, mai ecologice şi mai ieftine pentru oameni”, a subliniat oficialul Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China.

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile a organizat, joi, o nouă ediţie a Forumului Mobilităţii Sustenabile şi Accesibile, la care au participat lideri din industria auto din 35 de ţări, lideri politici şi factori de decizie.

Fondată în anul 1994, APIA reuneşte, în prezent, cele mai importante companii din industria auto românească. Din 2022, Asociaţia a devenit Organizaţia Mobilităţii din România, dedicându-şi activităţile promovării şi susţinerii dezvoltării sustenabile.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

 

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Sursa: www.agerpres.ro

Nicolae Ciucă, la reuniunea PPE: Această participare subliniază rolul activ şi important pe care România îl joacă în UE

TAROM pune la dispoziţie bilete de avion pe o serie de rute externe începând de la 59 euro pentru un zbor dus