WSJ: Boeing explorează vânzări de active pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară

Boeing explorează vânzarea de active, într-o încercare de a-şi consolida finanţele fragile prin renunţarea la unităţile sale neesenţiale sau neperformante, a relatat duminică publicaţia Wall Street Journal.

Săptămâna trecută, producătorul de avioane a ajuns la un acord pentru a vinde o mică unitate de apărare care produce echipamente de supraveghere pentru armata SUA, potrivit surselor citate de ziar.

Boeing a trecut dintr-o criză în alta în acest an, începând cu 5 ianuarie, când un panou de uşă s-a desprins în aer de pe un avion 737 MAX. De atunci, CEO-ul companiei a demisionat, producţia a fost încetinită, în timp ce autorităţile de reglementare investighează cultura de siguranţă a companiei, iar în septembrie 33.000 de muncitori sindicalizaţi au intrat în grevă.

WSJ a scris că în recentele întâlniri privind performanţele financiare, noul CEO, Kelly Ortberg, a cerut şefilor de divizii să prezinte valoarea acelor unităţi pentru companie.

Consiliul de administraţie al Boeing s-a întâlnit recent pentru a discuta următorii paşi pentru companie, unde directorii iau discutat cu şefii diviziilor şi au analizat rapoartele pentru a examina starea fiecărei unităţi.

Boeing a refuzat să comenteze informaţiile.

Muncitorii afiliaţi la sindicatul companiei sunt aşteptaţi să voteze miercuri asupra unei noi propuneri de contract, care include o creştere salarială de 35% pe o perioadă de patru ani.

Greva a oprit producţia celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX, precum şi a modelelor 767 şi 777, exercitând o presiune suplimentară pe finanţele sale deja slăbite.

La începutul acestei luni, Boeing a anunţat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, adică 10% din personalul său global, şi va înregistra pierderi de 5 miliarde de dolari.

 

Văduva lui Navalnîi spune că va candida la funcţia de preşedinte al Rusiei atunci când Putin nu va mai fi la putere

Ministrul Muncii a dezvăluit ce se va întâmplă cu valorificarea veniturilor neparmanente, conform noii legi a pensilor